Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott részszámla tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Immateriális javak

Kérdés: Hogyan könyvelünk abban az esetben, ha a településrendezési terv módosítása több részszámlával kerül kiegyenlítésre? Immateriális javaknak folyamatban lévő 15-ös számlája létezik?
Részlet a válaszból: […]könyvelés, hogy a 15. Beruházások, felújítások számlán számolják el a számlákat majd használatbavételkor átvezetésre kerül a megfelelő könyvviteli számlára a teljes bekerülési érték. A részszámlákat a 112. Szellemi termék számlára kell könyvelni, azonban az értékcsökkenés elszámolását az immateriális javak esetében is csak akkor lehet elkezdeni, amikor azt rendeltetésszerűen használni kezdik. Az Áhsz. 51. §-ának (1a) bekezdése alapján a könyvviteli számlák saját hatáskörben további részletező könyvviteli[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2021. július 20.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 5514
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,

2. találat: Engedmény számlázása

Kérdés: Szerződés szerint az elkészült munkák kiegyenlítése 2 db részszámla kállítása után történik. Az I. részszámla kiállítása, illetve kiegyenlítése megtörtént. A II. részszámla kiállítása előtt a partnerek szóban megegyeztek e részszámla összegének az elengedésében. Milyen formában számlázzanak, illetve ne számlázzanak vagy dokumentáljanak, hogy a forgalmi adót ne kelljen megfizetni?
Részlet a válaszból: […]polgárjogilag és az áfa szempontjából is jelentősége van. Az elengedés oka lehet pl. az ügylet hibás teljesítése, vagy a jogosult ár díjleszállítást kap. Ha az említett okok valamelyike miatt kerül sor a második részszámlában leszámlázandó összeg elengedésére, akkor az adó alapjának utólagos csökkenése történik. Ilyen esetben is ki kell állítani a végszámlát, amely jelen esetben megegyezik az I. részszámlában leszámlázott összeggel. Mivel a kérdés szerint a II. részszámla, illetve a végszámla kiállítására még nem került sor, ezért számlamódosítás nem jön[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2012. január 10.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 3066
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , , ,