Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

111 találat a megadott szabadság tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez! Túl sok találat esetén az oldal alján lévő keresővel tovább szűkítheti a találatok körét.

1. találat: Szakmai főtanácsadó pótszabadsága

Kérdés: Önkormányzatnál alkalmazott (nem vezető) szakmai főtanácsadónak mennyi pótszabadság jár?
Részlet a válaszból: […]önkormányzati főtanácsadó és az önkormányzati tanácsadó évente hét nap pótszabadságra
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2021. március 9.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 5398
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

2. találat: Csökkentett munkabér a járvány idején

Kérdés: Megállapítható-e a munkavállaló részére a veszélyhelyzettel összefüggésben csökkentett bér, csökkentett munkaidő, illetve fizetés nélküli szabadság?
Részlet a válaszból: […]Mt. szabályaitól megállapodással való eltérés lehetőségét, az sem kizárt, hogy a felek csökkentett munkabérben, juttatásokban állapodjanak meg, illetve munkaszerződés- (kinevezés-) módosítással részmunkaidő kikötése is lehetséges, akár átmeneti, határozott időre is.Ugyanakkor fizetés nélküli szabadságot a munkáltató nem rendelhet el, azt csak a munkavállaló igényelhet, illetve természetesen a veszélyhelyzetre tekintettel a felek megegyezhetnek ebben is. Fontos, hogy - a jelenlegi szabályok szerint - a fizetés nélküli szabadságon lévő munkavállaló biztosítási jogviszonya szünetel. A pénzügyminiszter úr előzetes bejelentése szerint a kormány[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2020. május 12.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 5189

3. találat: Nők kedvezményes nyugdíjazása

Kérdés: Köztisztviselő a nők 40 éves szolgálatiidő-kedvezménye igénybevételével menne nyugdíjba. A 2 hónap felmentési időt a munkában töltött utolsó naptól kell-e visszaszámolni, vagy előtte is kérheti annak kiadását úgy, hogy az időarányos szabadságát utána venné ki?
Részlet a válaszból: […]szükséges feltételeket a felmentési idő leteltekor teljesítő köztisztviselő nő kérelmezi. Ez tehát azt jelenti, hogy a felmentési idő utolsó napján kell teljesülnie a nyugdíjra való jogosultság feltételeinek.A felmentési idő 2 hónap, amely időtartam legkorábban a felmentés közlését követő napon kezdődhet. A felmentési idő felére kell mentesíteni a köztisztviselőt a munkavégzés alól. A kérdéses esetben a 2 hónapot[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2020. május 12.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 5184

4. találat: Szabadság egyenlőtlen munkaidő-beosztás esetén

Kérdés: Közalkalmazott munkavállalóink 24/48 órás beosztással dolgoznak. Előző évről jelentős mértékű szabadságuk maradt bent, mivel ők nincsenek a hét minden napjára beosztva. Hogyan kell helyesen eljárni?
Részlet a válaszból: […]szabadságot kiírni, amely napokra be vannak osztva dolgozni, hanem annak érdekében, hogy hasonlóan érvényesüljön náluk a szabadság kiadása, mint a hét minden munkanapján dolgozók esetében, a köztes, ún. szabadnapokra is.Tehát a hét minden napja munkanapnak számít, kivéve a heti pihenőnapokat, ami átlagban heti 2 napot jelent (és az esetleges munkaszüneti napot). A gyakorlatban meg kell nézni, hogy az érintett mikor dolgozik utoljára, és mikor fog dolgozni a következő alkalommal, és a kettő közötti időben minden olyan napra szabadságot kell számolni, amikor nem a pihenőnapját tölti. Ehhez természetesen elengedhetetlen, hogy a munkavállalónak legyen előre beosztása, amelyből nemcsak az derül ki, hogy mely napokra van beosztva, hanem az is, hogy mely napjai a pihenőnapok, és mely napjai az ún. kiegyenlítő szabadnapok (ami nem pihenőnap, mégsem kell dolgoznia, mert a munkaidőt más napokon dolgozza le egyenlőtlen munkaidő-beosztás alapján).Egy példán bemutatva: A munkavállaló pénteken 8-20 óráig dolgozik, utána viszont szabadságon kíván lenni a következő hét vasárnapig, tehát következőleg először hétfőn dolgozik. A köztes időben szombat, vasárnapi napokon pihenőnapja van, hét közben pedig beosztása alapján kedden és szerdán dolgozna (12-12 órát). Ekkor a hétfői, csütörtöki és pénteki nap kiegyenlítő[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2020. március 24.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 5147
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,

5. találat: Egy dolgozó által két munkakör ellátása

Kérdés: Egy kolléga két munkakörben dolgozik: részben pedagógus, részben laboráns, de összesen heti 40 óra a munkaideje, tehát teljes munkaidős munkavállaló. Pedagógusként 21 nap alap- és 25 nap pótszabadsággal rendelkezik, laboránsként viszont ennél jóval kevesebbel a besorolása szerint. Hogyan kell esetében megállapítani a szabadságot?
Részlet a válaszból: […]munkaviszonyt/közalkalmazotti jogviszonyt kell létesíteni, osztott munkakörre. A két munkakörre fordítandó idő arányát meg kell határozni.Munkajogi oldalról sajnos sem a Kjt., sem az Mt. nem tartalmaz rendelkezéseket a munkakör ilyen jellegű meghatározása esetére, így különösen a bér/illetmény, illetve a szabadság megállapítására. Az Mt. szerinti foglalkoztatás esetén ez kevésbé problémás, viszont közalkalmazotti jogviszonyban felvetődik a kérdés, hogy hogyan kell meghatározni az érintett illetményét és szabadságát. Amennyiben lehetséges, javasolt[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2020. január 13.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 5099
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,

6. találat: Téves besorolás miatti visszasorolás és a szabadság mértékének változása

Kérdés: Határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszonyba kerültem 2013. 12. 03-án. A végzettségem gimnáziumi érettségi volt. Munkaügyi előadói munkakörbe neveztek ki, 3910 FEOR szám alatt, a besorolásom a jogviszonyaim alapján C/09 lett (korábbi jogviszonyaim között nem szerepelt közszféra). 2014 szeptemberében tanulmányi szerződést kötöttek velem, elvégeztem az OKJ 51 344 01 számú Bérügyintéző tanfolyamot. 2015. 04. 01. hatállyal a tanfolyam elvégzése után átsoroltak D/09 fokozatba. Idén január 1-jén már D/11 fokozatba léptem, így az éves szabadságom 20+11 nap volt. Ez év márciusában belső ellenőrzés történt, és az ellenőr visszamenőleg 2019. 02. 01. hatállyal visszasoroltatott D/04 fokozatba, így az éves szabadságom 20+4 napra csökkent. Elmondása szerint tévesen voltam besorolva, mert kinevezéskor nem rendelkeztem a szükséges végzettséggel, ezért csak az 1992. 06. 30. előtti jogviszonyaim számíthatóak be. Valóban jogszerű-e hogy több mint 5 év jogviszony után visszasorolnak, és az idei visszasorolástól 7 nappal csökken az éves szabadságom?
Részlet a válaszból: […]tekintetében az 1992. július 1-je előttieket teljes egészében, az az utániakat pedig onnantól kezdve, amikortól a közalkalmazott a közalkalmazotti jogviszonyban betöltendő munkaköréhez szükséges iskolai végzettséggel vagy képesítéssel rendelkezett. Hogy mikortól rendelkezett a munkaügyi előadói munkakörhöz szükséges végzettséggel, a Kjt. ágazati végrehajtási rendelete alapján lehetne megmondani, figyelemmel arra, hogy erre a munkakörre milyen fizetési osztályba sorolást határoz meg (mely fizetési osztályokba sorolható be az adott munkakör a végrehajtási rendelet melléklete szerint).Az nem derül ki a kérdésből, hogy Ön milyen ágazatban dolgozik, azonban az érettségi végzettséggel rendelkező közalkalmazott (más szakképesítés hiányá-ban) jellemzően "C" fizetési osztályba sorolandó be, tekintettel a középfokú iskolai végzettségre.A kérdés az, hogy a munkaügyi előadó munkakörre a vonatkozó végrehajtási rendelet milyen fizetési osztályba sorolást határoz meg. Ha ezek között szerepel a "C" fizetési osztály, akkor Önt nem kellett volna visszasorolni, mert azt kell nézni, hogy Ön mikortól rendelkezett a munkakörre előírt, minimálisan szükséges végzettséggel. Ha pedig a munkakör "C" és "D" fizetési osztályba is besorolható, akkor már az érettségi megszerzésétől beszámíthatók az 1992. július 1-je utáni, "nem[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2019. október 15.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 5053
Kapcsolódó tárgyszavak: , , ,

7. találat: Egyenlőtlen munkaidő-beosztás esetén szabadság nyilvántartásának és kiadásának módjai

Kérdés: Teljes munkaidős közalkalmazott orvos a heti munkaidejét 4 nap alatt dolgozza le: hétfő 10 óra, kedd 8 óra, szerda 9 óra, csütörtök 10 óra. Mennyi szabadság illeti meg napban és órában? Szabadsága napján mennyi óra távollétet rögzítsünk neki?
Részlet a válaszból: […]nézni, hogy a munkavállaló mely napon dolgozik utoljára a szabadsággal érintett nap, napok előtt, és mikor dolgozik ismét. A kettő közötti időszakban - a munkaidő-beosztás alapján - meg kell nézni, hogy mely napok minősülnek heti pihenőnapnak, illetve volt-e munkaszüneti nap. Ezeket kivéve az összes többi napra szabadságot kell kiírni. Tehát adott esetben a pénteki napra is, akkor is, ha aznapra egyébként nem volt beosztva a közalkalmazott munkavégzésre.Ekkor minden szabadságnapot a munkavállaló munkaszerződés (kinevezés) szerinti napi munkaidejével (teljes munkaidő esetén 8 óra) kell elszámolni, függetlenül attól, hogy a távol töltött napra hány órára volt beosztva a munkavállaló.A másik lehetőség a szabadság órákban történő nyilvántartása és elszámolása. Ekkor a munkavállaló a munkaidő-beosztással azonos tartamra mentesül a rendelkezésre állási és munkavégzési kötelezettsége[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2019. szeptember 24.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 5049
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,

8. találat: Jubileumi jutalomra jogosító idők

Kérdés: Jubileumi jutalomra jogosultság szempontjából jogosító időnek számít-e az az időszak, amikor a közalkalmazott fizetés nélküli szabadságot kért külföldi munkavégzés céljából, vagy önkormányzati képviselő volt, és ezért kérte a fizetés nélküli szabadságot, és jogviszonya eközben fennállt?
Részlet a válaszból: […]betöltésének időtartamára biztosított fizetés nélküli szabadság időtartama nem számít bele a jubileumi jutalomra jogosító közalkalmazotti jogviszonyban töltött időbe. A kialakult joggyakorlat csak a gyermek gondozása céljára kapott, illetve a 30 napot meg nem
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2019. május 7.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 4944
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,

9. találat: Fizetés nélküli szabadság

Kérdés: Polgármesteri hivatal köztisztviselője 2015. 04. 20-án létesített közszolgálati jogviszonyt a hivatallal. 2012. 02. 23-án született gyermeke tartós betegsége okán 2017. november 1-jétől 2018. november 30-ig gyermekgondozás céljából - GYES mellett - igénybe vett fizetés nélküli szabadságot. A közszolgálati jogviszonyáról 2018. november 30-ával lemondott. A fizetés nélküli szabadság első hat hónapjára járó időarányos szabadságmegváltási igényt nyújtott be. Tekintettel arra, hogy a köztisztviselő a gyermek születésekor nem állt jogviszonyban a hivatallal, így is jogosult az 5 éves tartósan beteg gyermek után igénybe vett fizetés nélküli szabadság első hat hónapjára járó időarányos szabadságra?
Részlet a válaszból: […]nélküli szabadság (128. §) első hat hónapja. A 115. § (2) bekezdésének d) pontja tehát utal rá, hogy csak a 128. § szerinti fizetés nélküli szabadság első hat hónapja után jár szabadság. Ez pedig a gyermek hároméves koráig igénybe vehető fizetés nélküli szabadságot jelenti. A?gyermek 10 éves koráig a GYES folyósításának időtartama alatt igényelhető fizetés nélküli szabadságra viszont nem jár szabadság.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2019. április 16.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 4932

10. találat: Visszatérő kismama részére szabadság kiadása

Kérdés: Kismama visszajön a gyermek gondozása miatti fizetés nélküli szabadságról. Szükséges lenne újból betanítani, ezért jó lenne, ha egy ideig még nem kezdené meg a szabadsága kivételét. Meddig kell kiadni részére a felgyülemlett, ki nem adott szabadságot?
Részlet a válaszból: […]ennél kevesebb, értelemszerűen akár később is el lehet kezdeni kiadni.Egyes értelmezések szerint elegendő az is, ha 60 napon belül megkezdi a munkáltató a szabadság kiadását. Ez azonban nem értelmezhető semmiképpen annyira kiterjesztően, hogy elegendő lenne csak egy részt kiadni 60 napon belül, a többit pedig akár hónapokkal később.Az óvatosabb jogértelmezés tehát az, hogy a 60 napnál
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2019. február 5.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 4881
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
| 1 - 10 | 11 - 20 | 21 - 30 | 31 - 40 | 41 - 50 | 51 - 60 | 61 - 70 ... | >>>>>>

Ha nem találta meg amit keresett indítson új keresést