Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott személygépkocsi-átalánynorma tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Személygépkocsi hivatali célú használata

Kérdés: Központi költségvetési intézmény vagyunk, tudomásunk szerint az Szja-tv. értelmében hivatalos célú használatra saját vagy házastárs tulajdonában lévő személygépkocsi vehető igénybe. Kiterjeszthető-e a közvetlen rokoni ágon, szülő/gyermek vagy házastárs tulajdonában lévő gépkocsira is a hivatalos célú használat? Valamint olyan esetben, amikor a kutató alkalmazásunkban áll, de érdekelt kft.-ben, bt.-ben, az autó a vállalkozás tulajdonában van, de a személygépkocsit magáncélra is használhatja?
Részlet a válaszból: […]gépkocsihasználat címén költségtérítést fizessen olyan munkavállalójának is, aki a hivatali feladatát nem a saját tulajdonú, hanem (pl. a rokonától) szívességi használatba kapott vagy bérelt járművel látja el. Ilyen esetben a gépkocsihasználatra tekintettel azokat a költségeket lehet elszámolni, amelyeket a bérleti vagy a szívességi használatba adásról szóló szerződés szerint a gépkocsit használó magánszemélynek kell viselnie. Ezek a költségek jellemzően az üzemanyag- és a javítási (fenntartási) költségek. A nem saját tulajdonú gépkocsi használata esetén az üzemanyagköltséget[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2003. november 18.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 528
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,