Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott távollét tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Csökkentett munkabér a járvány idején

Kérdés: Megállapítható-e a munkavállaló részére a veszélyhelyzettel összefüggésben csökkentett bér, csökkentett munkaidő, illetve fizetés nélküli szabadság?
Részlet a válaszból: […]Mt. szabályaitól megállapodással való eltérés lehetőségét, az sem kizárt, hogy a felek csökkentett munkabérben, juttatásokban állapodjanak meg, illetve munkaszerződés- (kinevezés-) módosítással részmunkaidő kikötése is lehetséges, akár átmeneti, határozott időre is.Ugyanakkor fizetés nélküli szabadságot a munkáltató nem rendelhet el, azt csak a munkavállaló igényelhet, illetve természetesen a veszélyhelyzetre tekintettel a felek megegyezhetnek ebben is. Fontos, hogy - a jelenlegi szabályok szerint - a fizetés nélküli szabadságon lévő munkavállaló biztosítási jogviszonya szünetel. A pénzügyminiszter úr előzetes bejelentése szerint a kormány[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2020. május 12.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 5189

2. találat: Szülő nő cafeteriajuttatása

Kérdés: Kérem szíves tájékoztatásukat, hogy köztisztviselő részére a cafeteria jár-e a terhességi-gyermekágyi segély időszakára, illetve szülés előtt, ha szabadságon vagy táppénzen van a munkavállaló? Amennyiben a 30 napot meghaladó távollét után nem járna, akkor a 30 nap az naptári nap vagy munkanap, illetve 30 napig jár, és csak a 31. nap tartós távolléttől nem jár a cafeteriajuttatás? Ünnepnap miatt megszakad-e a tartós távollét ideje (a használt munkaügyi KIR-rendszer nem enged ünnepnapra szabadságot rögzíteni)?
Részlet a válaszból: […]jogosultság szempontjából - nem lehet összeszámítani.A Kttv. 144. §-a alapján a köztisztviselőt illetmény illeti meg az állásidőre, a szabadság tartamára, kötelező orvosi vizsgálata időtartamára, a véradáshoz szükséges, legalább négy óra időtartamra, a szoptatási munkaidő-kedvezmény időtartamára, hozzátartozója ha­lá­lakor két munkanapra, a Kttv. 80. §-ának (1) bekezdése szerinti továbbképzésben, valamint a 81. §-ban foglaltak szerint a képzésben való részvételhez szükséges időre, bíróság, hatóság vagy Kormánytisztviselői Döntőbizottság felhívására, vagy az eljárásban való személyes részvételhez szükséges időtartamra, arra az esetre, ha a Kttv. munkavégzés nélkül illetmény fizetését annak mértéke meghatározása nélkül írja elő, továbbá a munkaszüneti nap miatt kiesett időre.A munkaszüneti nap miatt kiesett időre illetménye arányos része illeti meg a köztisztviselőt. Amennyiben a köztisztviselő keresőképtelen, és betegszabadságra jogosult, akkor a betegszabadság kiadására a szabadság kiadására vonatkozó szabályokat kell alkalmazni azzal az eltéréssel, hogy amennyiben a köztisztviselő a munkaszüneti nap miatt mentesülne a munkavégzési kötelezettsége alól, ezt a napot munkanapként kell figyelembe venni. Tehát ha a havidíjas köztisztviselő a munkaszüneti napon nem végez munkát, arra a napra nincs beosztva (általában nem is lehet), akkor arra a napra illetménye arányos része illeti meg. Természetesen ekkor a munkaszüneti napra nem adható ki szabadság. Ha a munkaszüneti nap olyan távollét idejére esik, amelyre tekintettel az érintett illetményfizetésben részesül, a cafeteriára jogosultság szempontjából a munkaszüneti napnak nincs jelentősége. Annak csak akkor van relevanciája, ha olyan távollétről van szó, amely alatt az érintett nem részesül illetményben. Amennyiben például az érintett keresőképtelen, és táppénzben részesül, a táppénzre vonatkozó szabályokat kell figyelembe venni, miszerint a táppénz minden naptári napra jár, ideértve a szabadnapot, a heti pihenőnapot és a munkaszüneti napot is. Ekkor tehát a munkaszüneti nap nem szakítja meg a távollét[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. május 20.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 3710
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,