Büfé nyitásának feltételei

Kérdés: Egy önkormányzat által alapított költségvetési szerv (intézmény) büfét tervez megnyitni turizmusfejlesztés, az üdülőterületre látogató vendégek igényeinek kiszolgálása céljából. Milyen feltételek szükségesek egy büfé megnyitásához? Milyen engedélyek, bejelentési kötelezettségek és szakmai végzettség kell ahhoz, hogy a büfé szabályszerűen működhessen?
Részlet a válaszából: […] ...(mosogató, főzőtér, vendégtér, WC, raktár), az élelmiszerek tárolását, szükséges hűtők számát, milyen hőfokon kell tárolni az egyes ételeket, mely ételfajtákat kell külön tárolni, a takarítási, rovarirtási stb. rendet a HACCP előírásai szerint kialakítani,...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2023. március 7.
Kapcsolódó címkék:  

Alaptevékenységi bevétel túlteljesítése utáni befizetési kötelezettség

Kérdés: A központi költségvetési szervek alaptevékenység-bevételei eredeti előirányzatot meghaladó többletbevétele utáni 50%-os befizetési kötelezettség megállapításához kérem a segítségüket. Hogyan kell megállapítani az 50%-os befizetési kötelezettséget, ha az alaptevékenységen belül az alkalmazottak térítésénél bevételi lemaradás mutatkozik (07. űrlap, 02. sor), a hatósági bevételnél pedig többletbevétel (07 űrlap, 03. sor)? Soronként állapítom-e meg, vagy a 07. űrlap 05. sora alapján, együttesen az alaptevékenységre?
Részlet a válaszából: […] ...megnevezés egy összesítő,gyűjtő kategória, mely több bevételi jogcímet foglal magában.Az Áht. 92. § (2) bekezdése nem az egyes bevételi jogcímektúlteljesítése után, hanem az alaptevékenység bevételei összesítő kategóriabevételi túlteljesítése után...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2005. május 17.
Kapcsolódó címke: