Központi költségvetési támogatás I.


A 2011. évi költségvetési törvény (2010. évi CLXIX. tv.) 8. számú melléklet kiegészítő szabályok 2.6. pontja szerint a közoktatási intézményi feladatellátáshoz kapcsolódó támogatások igénybevétele és az elszámolás a nevelési feladatoknak megfelelő közoktatási statisztikai adatokra és az azt megalapozó előírt tanügyi okmányokra vagy a hozzájárulást megalapozó okmányokra épül. Nem szól arról a jogszabály, hogy a statisztikában nem szereplő létszámoktól függetlenül további feltételek esetén is lehet figyelembe venni létszámot.
Jól értelmezzük-e, hogy a két melléklet alapján az intézményvezető különböző létszámot adhat meg, attól függően, hogy a 3. számú vagy a 8. számú melléklet szerint vizsgálunk?


Megjelent a Költségvetési Levelekben 2011. augusztus 30-án (152. lapszám), a kérdés sorszáma ott: 2978

[…] magántanuló, a külföldi tanuló, lakcím alapján mennyi a bejáró tanuló. Ezeknek a tanügyi nyilvántartásoknak a megléte mellett szükséges annak naprakész, előírásszerű vezetése, tehát a törzslapok, beírási naplók, osztálynaplók, gyakorlati oktatási naplók vezetése, hiszen ezek adják meg az év közbeni valós létszámadatokat, a hiányzókról is tájékoztatást adnak. A vizsgálat tárgyát képezi az elszámolást megalapozó számítások vizsgálata is, és az, hogy a tanulókat évfolyam, iskolatípus és a közoktatási törvény előírásai szerint helyesen sorolták-e be. A tanulói létszám meghatározása a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény 1. számú mellékletének Második részében található. A normatíva-hozzájárulás meghatározásakor a figyelembe vehető gyerekek, tanulók létszámának megállapításakor a nappali rendszerű iskolai oktatásban azt a tanulót lehet egy tanulóként figyelembe venni, aki az iskolával tanulói jogviszonyban áll. Azoknak a tanulóknak a létszámát, akik saját döntésük alapján magántanulók, vagy saját döntésük alapján vendégtanulók - kivéve ha e törvény alapján közösen szervezik meg több iskola részére a nyelvi előkészítő osztályt -, a normatív állami hozzájárulás meghatározásakor nem lehet figyelembe venni. Tehát a normatívára jogosító létszám meghatározáson túl más tanulót figyelembe venni nem lehet, és a 2011. […]
 
Kapcsolódó címkék:  
 

Elküldjük a választ e-mailen*

*
*ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.
A *-gal megjelölt mezőket kötelező kitölteni.