Gyermekközétkeztetés
Kérdés
Több önkormányzattal áll szerződéses kapcsolatban a vállalkozó, aki a gyermekétkeztetési feladatokat látja el. Lehetséges-e, hogy a konyha eltérő nyersanyagnormát határozzon meg a különböző településekre azonos korosztályhoz tartozó gyermekek számára, ha ugyanazt a menüt kapják?
Megjelent a Költségvetési Levelekben 2015. május 19-én (212. lapszám), a kérdés sorszáma ott: 3960
[…] közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról szóló 37/2014. (IV. 30.) EMMI rendelet határozza meg. A rendelet számos olyan előírást tartalmaz, amely alapvető befolyást gyakorol arra, hogy korcsoportonként mennyi anyagnormából lehet előállítani az ételt. Többek között meghatározza a nyersanyag-kiszabati előírást (egy adagra/fő), a korcsoportonkénti napi energiaszükségletet (kcal/nap/fő), a tejtermékek, húsok minőségét, arányát, változatossági mutatót stb.Ha az önkormányzat külső szolgáltatótól vásárolja az ételt, akkor a felek között polgári jogi szerződés jön létre, amelyben meghatározzák az ellenértéket. A konyha által megállapított ár tehát egy kialkudott ár a felek között. Feltételezhető, hogy ugyanaz a konyha a nyersanyagot egyforma áron tudja kihozni az ugyanolyan korcsoportba tartozó gyermekekre részére előállított ételnél, de az, hogy milyen árat tud érvényesíteni a vevő felé, alkupozíció […]
Jelentkezzen be!
Elküldjük a választ e-mailen*