Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott adóazonosító szám tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Vevő adatai a számlát helyettesítő okmányon

Kérdés: Önköltséges (iskolai szakfeladatként működő) gyermeküdültetés esetében az igénybevevők előleget fizetnek. Az előlegre vonatkozóan számlát helyettesítő okmányt kell kiállítani, amelynek kötelező tartalmi eleme az adóazonosító szám. A legtöbb gyerek nem rendelkezik adóazonosítóval, ilyenkor mit lehet tenni?
Részlet a válaszból: […]értelmében a számlát helyettesítő okmányban szerepeltetni kell a szolgáltatást saját nevében megrendelő nevét, címét és adóazonosító számát. Tekintettel arra, hogy a gyermeküdültetési szolgáltatást általában nem maguk a gyerekek, hanem a szüleik rendelik meg saját nevükben, ám gyermekük javára, ilyenkor a számlát helyettesítő okmányban a szülő nevét, címét, valamint adóazonosító számát kell szerepeltetni. Egyebekben az adóazonosító szám feltüntetése akkor szükséges a számlát helyettesítő okmányon, ha azzal rendelkezik az igénybevevő. Ha az igénybevevő nem rendelkezik ilyennel (mert pl. gyerek), akkor az adóazonosító szám feltüntetése[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2004. február 24.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 631
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

2. találat: Tanulóknak kifizetett pénzjutalom

Kérdés: Gimnáziumunk a tanév végén pénzjutalmat fizet a jó tanulóknak. Milyen adó és járulék terheli ezt a kifizetést? Mi a teendő, ha a gyerekeknek nincs adóazonosító számuk?
Részlet a válaszból: […]keletkeztet biztosítási jogviszonyt, akkor a járulékfizetési kötelezettség nem, csak az egészségügyi hozzájárulás-fizetési kötelezettség terheli a kifizetést. Az Art. 12. §-a alapján a vállalkozási tevékenységet nem folytató magánszemély, ha nem végez áfaköteles tevékenységet, és nem rendelkezik adóazonosító jellel, a jövedelemadó-köteles bevételének megszerzése előtt kérnie kell
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2002. november 26.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 69