Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott befektetési adóhitel tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Befektetési adóhitel visszafizetése

Kérdés: Költségvetési intézmény vagyunk. Több dolgozónk vett igénybe adókedvezményt az elmúlt években befektetési adóhitel címén. Ha az idén visszafizetik, milyen feltételekkel tehetik meg azt?
Részlet a válaszból: […]akkor meg kell keresnie a lakóhelye szerint illetékes állami adóhatóságot. Ha dolgozóik a törvény 83/A. §-ban meghatározott átmeneti szabályok szerinti időszakokban fizetik vissza az adóhitelüket, jelentős kedvezményhez juthatnak. A visszafizetési kedvezmény mértékét - a visszafizetés időpontján túl - a következő feltételek befolyásolják: érvényesített-e a dolgozójuk adóhitelt a 2003. évre; a visszafizetés időpontjában a magánszemélynek nem lehet az állami adóhatóságnál nyilvántartott, végrehajtható köztartozása. A befizetést kizárólag az APEH által - erre a célra - nyitott számlára lehet teljesíteni, a téves számlára befizetett összeg visszafizetési kedvezményre nem jogosítja fel a magánszemélyt. A kedvezmény mértékei a következőképpen alakulnak. 1. 2004. október 31-ig történő befizetésnél Ha a magánszemély 2003-ra nem vett igénybe adóhitelt, akkor tartozása 55 százalékának befizetésével 45 százalékos kedvezményt érvényesíthet. Ha a magánszemély 2003-ra adóhitelt vett igénybe, akkor a befizetett összeg 25 százaléka, de legfeljebb a fennálló adóhitel 20 százaléka a kedvezmény. Ez esetben a tartozás megszűnése érdekében az összeg[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2004. október 12.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 869
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,