Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott bérpótló juttatás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Bérpótló juttatás visszafizetési kötelezettsége

Kérdés: Jogosulatlanul vette fel egy illető a bérpótló juttatást, most viszont elkezdte visszafizetni. A visszafizetést hol kell elszámolni?
Részlet a válaszból: […]viszont az el nem ismert követelést a 0-s számlaosztályban kell nyilvántartani, amíg valamilyen formában nem rendeződik a követelés. A jogszabályon alapuló követelést minden esetben elismertnek kell tekinteni. A bérpótló juttatás kiadása az 5832123 főkönyvi számon kerül elszámolásra. Költségvetési ki­­adás lévén, ha a jogosulatlan bérpótló juttatás visszafizetésére, visszatérülésére még a tárgyévben sor kerül, akkor erről a főkönyvi számláról kerül jóváírásra, ami a költségvetési kiadás csökkenését eredményezi. Ha viszont már a költségvetési évet követően történik a visszafizetés, akkor azt a költségvetési bevételek között kell megjeleníteni. Ez a kötelezettség egy elismert követelés, amelynek a tárgyéven túli könyvelési lépései a következők: - követelés keletkezése   T 28 - K 41231, 41331 […] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2012. március 20.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 3123
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,