Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott foglalkoztatottak bejelentése tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Biztosított bejelentése

Kérdés: A foglalkoztatónak az egészségbiztosítási szerv helyett ezután az adóhatósághoz kell bejelenteni foglalkoztatottjait. A korábbi időszakban méltányosságból a bejelentés határidejének meghosszabbítását lehetett kérni. Budapesti cég vagyunk, kitől kérhetjük azt a jövőben?
Részlet a válaszból: […]Budapest esetében a régi fővárosi, illetve Pest megyei igazgatóságok alkotják a Közép-magyarországi Régiót. Az állami adóhatóság a beérkezett adatokat feldolgozza, és elektronikus úton haladéktalanul továbbítja az egészségbiztosítás biztosítotti nyilvántartásának, illetve meghatározott adatokat a munkaügyi hatóságnak. A bejelentést elektronikusan vagy papír alapon is meg lehet tenni. Az állami adóhatóság internetes honlapjáról letölthető a 07T1041 számú bejelentőlap, amelyen nemcsak az újonnan belépett dolgozókat lehet jelenteni, hanem a munkavállalók személyében bekövetkezett változásokat is. Fontos változtatás, hogy a bejelentést a biztosítási jogviszony első napját megelőzően, de legkésőbb a foglalkoztatás megkezdése előtt meg kell tenni. Ha tehát 2007. március 1-jétől alkalmazunk egy munkatársat, akkor őt legkésőbb 2007. február 28-áig be kell jelentenünk. Már az sem jogkövető magatartás, ha ezt március 1-jén tesszük meg. Nincs arra sem lehetőség, hogy a "nem előzetes megállapodással létrejött" jogviszonyoknál a korábban alkalmazott 15 napos bejelentési szabállyal éljünk, mert a Tbj-tv. 44. § (3) bekezdéseinek szabályai 2006. szeptember 1-jétől megváltoztak! Felhívjuk a figyelmet, hogy az adóhatóság fokozottan ellenőrzi a bejelentés megtörténtét, és akár egynapos késedelem is súlyos szankciókkal járhat. Nemcsak mulasztási bírságot[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2007. március 20.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 1643
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: