Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

18 találat a megadott GYED tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez! Túl sok találat esetén az oldal alján lévő keresővel tovább szűkítheti a találatok körét.

1. találat: Bankszámla-hozzájárulás

Kérdés: GYED-en levő munkavállalónak adható-e bankköltségtérítés, azaz lakossági folyószámla pénzintézeti költségeinek térítése?
Részlet a válaszból: […]nem adható bankszámla-hozzájárulás, tekintettel arra, hogy erre az időszakra munkabérre, illetményre nem jogosult a munkavállaló. Ezt az adózási szabályok is kétségessé teszik, hiszen ezen hozzájárulás munkaviszonyból
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2020. június 2.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 5207

2. találat: Gyermek gondozására tekintettel kapott ellátások melletti munkavégzés

Kérdés: Főállású polgármester jelenleg csecsemőgondozási díjban részesül, de a település életében továbbra is tevékeny részt vállal. Gyermeke 3 éves kora előtt részmunkaidőben foglalkoztatható-e?
Részlet a válaszból: […]végzett tevékenységből származó jövedelem - ideértve a szerzői jog védelme alatt álló alkotásért járó díjazást és a személyijövedelemadó-mentes tiszteletdíjat is -, ha az az ellátás folyósításának ideje alatt kerül kifizetésre. Ugyanakkor érdemes figyelemmel lenni arra, hogy ha a gyermeket napközbeni ellátást biztosító intézményben (bölcsődében, családi napköziben, házi gyermekfelügyeletben) helyezték el, az érintett nem jogosult GYED-re, kivéve ha keresőtevékenységet folytat, vagy rehabilitációs, habilitációs foglalkozást nyújtó intézményi elhelyezésről van szó. Tehát ha az érintett nem folytat keresőtevékenységet, és úgy helyezi el a gyermeket például bölcsődében, akkor GYED-re nem jogosult.A gyermek kétéves kora után, a GYED lejártát követően gyermekgondozást segítő ellátás (GYES) jár, ami mellett szintén korlátlanul folytatható keresőtevékenység.Összességében tehát elmondható, hogy GYED, illetve GYES mellett korlátlanul lehet keresőtevékenységet folytatni. Általánosságban tehát nem kizárt, hogy a CSED (szülési szabadság) lejártát követően az érintett részmunkaidőben dolgozni kezdjen. Ugyanakkor a polgármesterek jogviszonya speciális. A főállású polgármester foglalkoztatási jogviszonya a képviselő-testület és a polgármester között, főszabályként választással létrejövő, sajátos közszolgálati jogviszony. A polgármester attól függően lehet főállású vagy társadalmi megbízatású, hogy megválasztására hogyan került sor. Főállású a polgármester, ha főállású polgármesterként választották meg. A polgármesteri tisztség betöltésének módját a képviselő-testület a megbízatás időtartamán belül egy esetben, a polgármester egyetértésével, a szervezeti[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. június 21.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 4229
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

3. találat: Gyermek gondozása miatti távollét idejére járó szabadság

Kérdés: Közalkalmazott dolgozónk második gyermeke 2012. 06. 19-én született, terhességi-gyermekágyi segélyen volt 2012. 05. 21.-2012. 11. 04. között, 2012. 11. 05-től gyermekgondozási díjon van, ami 2014. 06. 19-ig jár neki. 2014. 06. 20-tól GYES jár részére, de 2014. 09. 1-jével szeretne újból munkába állni. Hány nap szabadság jár részére?
Részlet a válaszból: […]kezdeni).Szabadság (alap- és pótszabadság) jár a szülési szabadság idejére, és 2011. augusztus 1-je után igényelt fizetés nélküli szabadság esetén (jelen esetben ez áll fent a második gyermekkel történt távollét kapcsán) a gyermek gondozása céljából igénybe vett fizetés nélküli szabadság első hat hónapjára.Ennek megfelelően ki kell számolni az éves rendes szabadság (beleértve a gyermek után járó 2+2 nap pótszabadságot is) ezen időszakra (2012. 05. 21.-2013. 05. 03.) járó arányos részét. A 2012-ben született gyermek után járó két nap pótszabadságot az év egészére hozzá kell számolni az éves szabadság mértékéhez (azaz a gyermek születéséhez nem kell arányosítani a két napot).A 2012. év szülési szabadságot megelőző időtartamára az általános szabályok szerint jár a szabadság, figyelembe kell azonban venni, hogy 2012-től keresőképtelenség esetén csak a naptári évenként 30 napot meg nem haladó keresőképtelenség időtartamára jár szabadság. Amennyiben az érintett ezt meghaladó mértékben volt[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. április 8.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 3671
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,

4. találat: 2013 decemberében született ikergyermekek után járó ellátások, juttatások

Kérdés: December végén születtek ikergyerme­keim. A szülés előtt táppénzben részesültem, azt megelőzően folyamatosan dolgoztam, munka­viszonyom állt fenn hosszú évek óta. Milyen ellátásokra vagyok jogosult 2014-től? Miért nem vonatkoznak rám a "GYED extra" szabályai? Van egy földem, ami után területalapú támogatást kapok. Kizárja ez a terhességi-gyermekágyi segélyre, GYED-re való jogosultságot?
Részlet a válaszból: […]születését megelőzően utolsóként született gyermek jogán megállapított GYED-re (tehát arra, akinek korábban született gyermeke, aki után GYED-re jogosult, és most 2014. január 1-je után is születik egy gyermeke).GYED az Ön részére szintén egyszeresen jár az Ebtv. 42/B. §-ának (1) bekezdése szerint, azaz legkorábban a terhességi-gyermekágyi segély, illetve az annak megfelelő időtartam lejártát követő naptól a szülést megelőző 2 éven belül megszerzett biztosításban töltött napoknak megfelelő időtartamra, de legfeljebb a gyermek 2. életévének betöltéséig. Az Ön esetében a megadott információk alapján vélhetően a 2. életév betöltéséig.Az új kedvező szabály, miszerint ikergyermekek esetén további egy évig jár a GYED, sajnos Önre még nem alkalmazható, mert az csak a 2013. december 31-ét követően született gyermekek után igényelt ellátásokra vonatkozik.A dupla GYED pedig csak a következő esetekben jár:- a 2014. január 1-je után született gyermekekre tekintettel igényelt ellátások esetében,- a 2013. december 31-ét követően született újabb gyermek születését megelőzően utolsóként született gyermek jogán megállapított GYED-re (tehát arra, akinek korábban született gyermeke, aki után GYED-re jogosult, és most 2014. január 1-je után is születik egy gyermeke),- a 2014. január 1-jét megelőzően megállapított gyermekgondozási díjakra.Egyéb esetekben, tehát Önnél is, a törvény 2013. de­cember 31-én hatályos szövege irányadó.GYES a jelenlegi szabályok alapján[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. február 18.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 3632
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

5. találat: "GYED extra" I. "diplomás GYED"

Kérdés: Negyedéves vagyok egyetemen, és jelenleg terhes. A szülés várható napja 2014. július 15. 2014-től már nemcsak GYES-re, hanem GYED-re is jogosult lehetek? Mennyi ennek az összege?
Részlet a válaszból: […]állampolgára, és- a szülés időpontjában rendelkezik magyarországi bejelentett lakóhellyel.A "diplomás GYED" a gyermek születésének napjától a gyermek egyéves koráig jár."Diplomás GYED-re" a jogosultsági feltételeknek megfelelő vér szerinti apa is jogosult lehet, ha a szülő nő meghal, vagy a "diplomás GYED-re" vonatkozó jogosultsági feltételek valamelyikének nem felel meg, és az általános szabályok szerint GYED-re nem jogosult. A vér szerinti apa részére a gyermekgondozási díj a jogosultsági időből igénybe nem vett időszakra jár, de legfeljebb a gyermek egyéves koráig.A "diplomás GYED" havi összegea) a felsőfokú alapképzésben, felsőfokú szakképzésben vagy felsőoktatási szakképzésben, valamint a szakirányú továbbképzésben részt vevő hallgató esetén a jogosultság kezdőnapján érvényes kötelező legkisebb munkabér,b) a mesterképzésben, egységes, osztatlan képzésben vagy doktori képzésben részt vevő hallgató esetén a jogosultság kezdőnapján érvényes garantált bérminimum70 százaléka.Ha a "diplomás GYED-re" jogosult személy a szülés napján biztosított, és rendelkezik legalább 180 naptári napi jövedelemmel, az ellátás összegét az Ebtv. 48. §-ának (3) bekezdése alapján kell kiszámítani azzal, hogy az ellátás összege nem lehet kevesebb az Ebtv. 42/E. §-a (5) bekezdésének a), illetve b) pontjában meghatározott összegnél, valamint[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. január 28.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 3611
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

6. találat: Egészségügyi ágazati előmenetel

Kérdés: A 2003. évi LXXXIV. törvény (Eütev-tv.) 2. sz. melléklete vonatkozik-e az egészségügyi alap­ellátásban dolgozókra, pl. éjszakai ügyelet, védőnői szolgálat, iskolaorvosi szolgálat? Az orvosokat 2012-től érintő illetménynövekedés hogyan érinti a táppénzen, GYED-en vagy TGYÁS-on lévő orvost?
Részlet a válaszból: […]központokat, klinikákat - tulajdonban, illetve fenntartásban álló, fekvő- vagy járóbeteg-szakellátást, valamint a kormány által rendeletben meghatározott egyéb egészségügyi ellátást, szolgáltatást nyújtó, egészségügyi szolgáltató munkáltatónál, ide nem értve az Eü-tv. 4. §-ának (3) bekezdése szerinti intézményeket, és ezen ellátások, szolgáltatások nyújtása keretében tevékenységet végző, az Eütev-tv. 11/A. §-ának (4)-(6) bekezdéseiben meghatározott munkakörben foglalkoztatott alkalmazott egészségügyi dolgozókra és egészségügyben dolgozókra kell alkalmazni.A hivatkozott paragrafus (5) bekezdése alapján a kormány által rendeletben meghatározott munkakörben foglalkoztatott egészségügyi szakdolgozó és egészségügyben dolgozó havi alapbére (garantált illetménye) nem lehet kevesebb, mint a 2. melléklet szerint számított összeg.Az egyes egészségügyi dolgozók és egészségügyben dolgozók 2012. évi illetmény- vagy bérnövelésének, valamint az ahhoz kapcsolódó támogatás igénybevételének részletes szabályairól a 138/2012. (VI. 29.) Korm. rendelet rendelkezik. E szerint az Eütev-tv.-ben meghatározott egészségügyi ágazati előmeneteli szabályok hatálya alá tartozó, az Eütev-tv. 11/A. §-ának (4) bekezdése szerinti orvosi, 11/A. § (5) bekezdése szerinti egészségügyi szakdolgozói és egyes egészségügyben dolgozói, valamint 11/A. § (6) bekezdése szerinti, felsőfokú végzettséggel betölthető munkaköröket a Korm. rendelet 1. melléklete tartalmazza.A visszamenőleges illetmény- vagy bérnövelés a 2012. január 1-je[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2013. február 26.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 3366
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,

7. találat: Felmondási tilalom gyermek gondozására tekintettel igénybe vett fizetés nélküli szabadság alatt

Kérdés: Egyik kolléganőnk 2009 augusztusa óta doktori disszertáció írása miatt fizetés nélküli szabadságon volt. Közben 2011-ben gyermeke született, de mivel jövedelme más munkahelyről származott, GYED-re onnan ment. Nálunk továbbra is fizetés nélküli szabadságon van 2011 augusztusa óta a gyerek születésére hivatkozva. Ha nem tőlünk ment GYED-re, a felmentési védelem akkor is fennáll?
Részlet a válaszból: […]érvényesül a gyermek ápolása, illetve gondozása céljára kapott fizetés nélküli szabadságnak, illetve - a fizetés nélküli szabadság igénybevétele nélkül is - a gyermek hároméves koráig terjedő időtartam alatt. A Munka Törvénykönyve nem tartalmaz olyan korlátot, hogy a tilalom ne érvényesülne, ha GYED-re egy másik jogviszony alapján vált jogosulttá az érintett. A felmondási tilalom szempontjából csak annak van jelentősége, hogy a kolléganő jelenleg a gyermek születésére tekintettel veszi igénybe a fizetés nélküli[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2012. április 10.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 3148

8. találat: Közlekedési költségtérítés elszámolása

Kérdés: Települési önkormányzat közgyűlése határozattal elfogadta, hogy a GYED-en, GYES-en lévő szülők ún. "kedvezményes kisgyermekek bérletre" jogosultak a helyi tömegközlekedési eszközökön, ami azt jelenti, hogy a felnőttbérlet árának kb. feléért vásárolhatnak közlekedési bérletet. A közlekedési közszolgáltatók ebből származó bevételkiesését - elszámolás alapján - az önkormányzat megtéríti részükre. Kérdésem, hogy milyen szakfeladaton és kiadási főkönyvi számlán számolandó el a közszolgáltatónak fizetett összeg?
Részlet a válaszból: […]önkormányzat fizeti meg. Ennek megfelelően személyszállítási szolgáltatási díjat fizet. A főkönyvi nyilvántartásban az 552. Különféle szolgáltatási kiadások számla megfelelő alszámláján kell a közszolgáltató részére teljesített átutalásokat elszámolni. A tevékenységenkénti elszámolásoknál szakfeladatként a számviteli politikában meghatározottak az irányadók.
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. június 9.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 2379
Kapcsolódó tárgyszavak: , , ,

9. találat: Szülési szabadság időtartamára járó juttatások köztisztviselők esetében

Kérdés: Köztisztviselőnk várhatóan 2009. április 3-án fog szülni. Dolgozónk 2009. március 13-ig szeretne dolgozni. Március 16-tól kezdi meg a szülési szabadságát. A szülési szabadság időtartama alatt milyen különjuttatások és milyen mértékben járnak neki (étkezési utalvány, ruházati költségtérítés, 13. havi illetmény)? GYES és GYED ideje alatt jár-e neki valamilyen különjuttatás?
Részlet a válaszból: […]szülési szabadság időtartamára nem jár étkezési hozzájárulás (természetben biztosított étkeztetés vagy utalvány). A Ktv. 49/G. § (3) bekezdése szerint a ruházati költségtérítés a közszolgálati jogviszony hat hónapot meghaladó szünetelése esetén időarányosan jár. A szülési szabadság időtartama 24 hét, mely alatt a közszolgálati jogviszony szünetel. Ez önmagában tehát kevesebb, mint hat hónap, ha azonban a szülési szabadságon felül a közszolgálati jogviszony más okból is szünetel az adott év folyamán, és ezek időtartama együttesen meghaladja a hat hónapot, akkor csak a ruházati költségtérítés időarányos része jár. Az egyes törvényeknek a tizenharmadik havi illetmény, munkabér kifizetési rendjével összefüggő módosításáról szóló 2008. évi CX. törvény által megállapított új rendelkezések 2010. január 1-jén lépnek hatályba. A 2009. évre a tizenharmadik havi illetményre vonatkozó szabályok pedig hatályon kívül helyezésre kerültek az egyes jogviszony törvényekből, így a Ktv. 49. §-a is. A 2008. évre járó tizenharmadik havi illetmény összegének kifizetésére és elszámolására a 2008.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. április 7.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 2323
Kapcsolódó tárgyszavak: , , ,

10. találat: Fizetett szabadság időtartamára jutó GYES

Kérdés: Intézményünk dolgozója második gyermekét 2005. 07. 25-én szülte. A szülési szabadság lejártát követően a GYED-et, majd a GYES-t is igénybe vette. Visszamenőleges szabadságát 2007. 07. 26-tól, a GYED lejártát követően vette igénybe. A fizetett szabadság ideje alatt részére a GYES összegét nem folyósítottuk. (Iskolánk akkor még a családtámogatásokat is kezelte.) Ténylegesen járt volna-e nevezett munkavállaló részére a GYES havi összege a fizetett szabadság ideje alatt?
Részlet a válaszból: […]korlátozás nélkül folytathat a gyermek egyéves kora után. Az intézményük dolgozója tehát a GYED lejártát követően, a gyermek kétéves kora után vissza kívánt menni dolgozni, mely esetben a munkáltatónak kötelessége a felgyülemlett szabadság kiadásával kezdeni a foglalkoztatást.
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. január 13.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 2260
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,
| 1 - 10 | 11 - 18 | >>>>>>

Ha nem találta meg amit keresett indítson új keresést