Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott helyesbítés tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: A 3657. és 3662. főkönyvi számlák javítása

Kérdés: A 3657. főkönyvi számokon az intézmények esetében Tartozik oldalon, az önkormányzat esetében Követel oldalon nyilvántartott egyenlegek találhatóak, melyek az előző évek könyvelési hibáit tartalmazzák, ezeket nem tudjuk, hogyan kell helyesen javítani. Ugyanez a helyzet a 3662. főkönyvi szám Tartozik egyenlegeivel is. Kérjük, adjanak részletes útmutatást a helyes javítási szabályokra, szükséges javítási lépésekre!
Részlet a válaszból: […]terhelő táppénz-hozzájárulás és a befolyt, megtérített ellátás. A megelőlegezett társadalombiztosítási és családtámogatási ellátások megtérítése pénzforgalom nélkül az intézménynél az intézményfinanszírozási bevétel teljesítésének elszámolásával történhet, az önkormányzat pedig ezzel együtt elszámolja az intézmény-finanszírozási kiadás teljesítését és a megtérített ellátás továbbadását. Javasoljuk annak ellenőrzését, hogy megtörtént-e a hiba keletkezésének időszakában az ellátás megtérítésének elszámolása a költségvetési szervnél. A 3662. főkönyvi számlán az utalványok, bérletek és más hasonló, készpénz-helyettesítő fizetési eszköznek nem minősülő eszközökkel kapcsolatos gazdasági eseményeket kell elszámolni. A számla Tartozik oldalán az intézmény által megvásárolt utalványok, bérletek stb. szerepelnek, a könyvelés a pénztárral vagy bankszámlával szemben történik. Akkor történik a számlára Követel oldalon könyvelés, amikor az utalvány, bérlet felhasználásra, számfejtésre kerül. A kérdés alapján a felhasználás könyvelése hiányzik. Amennyiben a 3662. számlának Tartozik egyenlege van, abban az esetben a fel nem használt utalványoknak, bérleteknek fizikailag is meg kell lenni a költségvetési[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2021. március 30.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 5435
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,