Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott hozzájárulás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Útépítési érdekeltségi hozzájárulás

Kérdés: Önkormányzatunk lakossági (vállalkozói) hozzájárulással (25%) valósít meg útépítéseket. Képviselő-testületünk önkormányzati rendelete az útépítési érdekeltségi hozzájárulásról értelmében bárki fizethet hozzájárulást, aki az érintett utcaszakaszon önálló helyrajzi számmal ingatlantulajdonos. A kivitelező cég a beruházás teljes összegéről az önkormányzatnak állít ki számlát. Az egyik vállalkozó azzal a kéréssel fordult önkormányzatunkhoz, hogy az általa befizetett összegről számlát (áfás) állítsunk ki. Kiállítható-e számla (áfás) a befizetett összegről? Ha igen, milyen jogcímen?
Részlet a válaszból: […]szolgáltatás igénybevételére vagy sem.Feltételezhetően egy közút kiépítéséről vagy felújításáról van szó, tehát az utat az átadást követően nem csak az utcában lakók lesznek jogosultak használni, továbbá a hozzájárulást nem fizető lakó sem lesz kizárva az út használatából.Amennyiben az érdekeltségi hozzájárulás fejében - az iménti okfejtés alapján - semmilyen ellenszolgáltatásra nem válik jogosulttá a hozzájárulást fizető fél, akkor az ügylet áfa hatályán kívüli ügyletnek minősül, áfa nem terheli, tehát számlát nem kell róla kiállítani.Megjegyzendő, hogy az érdekeltségi hozzájárulás megfizetéséről[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2021. október 12.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 5586
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,