Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott intézménytérítési díj tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Kedvezményes étkeztetés térítési díjának áfája

Kérdés: Intézményünk saját melegkonyhával saját diákjait étkezteti. A tanulók az intézménynél a térítési díj 30-50-100%-át fizetik be. A kedvezményes térítési díj miatt kieső árbevételt pénzmozgás nélküli fiktív árbevételként kezeljük, és 100%-ra kiegészítve befizetjük utána a 12%-os áfát. Helyesen járunk-e el?
Részlet a válaszból: […]meg a finanszírozási összeget, így az az Áfa-tv. 22. § (2) bekezdése szerint árat befolyásoló támogatásként adóalapot képezett, vagyis a térítési díj 100%-ra kellett az adóalapot kiegészíteni. A KT (1996) 92. § (1) bekezdése hatályon kívül helyezte az említett bekezdést, és a Gytv. szabályai is lehetőséget adnak arra, hogy a normatív kedvezmény összegét a fenntartó egész évre szóló mutatószám alapján intézmény-finanszírozásként utalja. Amennyiben az utalás így történik, úgy a támogatás nem része az adóalapnak, vagyis csak a tényleges térítési díj után kell áfát fizetni. [A térítési díj aránytalanul alacsony jellege itt nem játszik szerepet, hiszen a gyermek a költségvetési[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2002. október 29.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 10
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,