Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott jogi hatály tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Romániában bejegyzett gazdasági társaság

Kérdés: Megbízóm rendelkezik egy 100%-os tulajdonú önkormányzati gazdasági társasággal, mely Romániában működik, román illetőségű, román jogszabályok alapján létrehozott. Esetében a tulajdonosi joggyakorlás hogyan történik, illetve rájuk is irányadók a Gtbkr. rendelkezései? A képviselő-testületnek el kellene fogadnia az üzleti tervét, éves számviteli beszámolóját?
Részlet a válaszból: […]helyi önkormányzat közigazgatási területén a természetes személyekre, jogi személyekre és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetekre, az 5. § (5) bekezdése szerinti esetben a társulásban részt vevő helyi önkormányzatok, az 5. § (6) bekezdése szerinti esetben a társult képviselő-testületben részt vevő települési önkormányzatok közigazgatási területén a természetes személyekre, jogi személyekre és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetekre terjed ki.Az előzőek szerint a Jat. és a Gtbkr. rendelkezései is Magyarországon és a magyar jog hatálya alá tartozó vállalkozásokra terjednek ki.A román jog szerint alapított, romániai székhelyű és ott bejegyzett és működő társaságra a román jog vonatkozik. A román társasági jog hatálya alatt áll, a román szabályok szerint vezeti könyveit, és teljesíti adózási kötelezettségeit. A felügyelőbizottság működésére vonatkozó szabályok tekintetében a román jog szerint kell eljárni.Románia[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2020. június 23.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 5224
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,