Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott kötvényvásárlás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Forgatási célú kötvényvásárlás elszámolása

Kérdés: Önkormányzatunk a kibocsátott kötvény értékét lekötötte, ez a 29. számlán van. A lekötés végén a virtuális számláról rávezették a költségvetési számlánkra. Újból lekötöttük, de kisebb értékben, így csökken az állománya is. A számlák közötti átvezetést átfutó számlán (39.) könyveljük. Az eredeti és az új lekötés közötti különbözet az átfutó számlán marad. Hogyan kell ezt a tranzakciót helyesen könyvelni?
Részlet a válaszból: […]a költségvetési bevételek között. A forgatási célú értékpapírok elszámolásánál a korábbi főkönyvi számlák megbontása leszűkült állományi és forgalmi számlákra. A könyvelési tételek a következők: T 29. forgalmi számla - K 321 vásárlás T 321 - K 29. forgalmi számla értékesítés Év végén a 29. forgalmi számla egyenlegét át kell vezetni a 29. állományi számlára, és így kerül be a könyvviteli mérlegbe. A kapott kamat, illetve a vásárolt értékpapír értékében lévő kamat a 29. számlán nem mutatható ki, azt tényleges költségvetési bevételnek kell elszámolni. Szintén tényleges költségvetési kiadásként és bevételként kell elszámolni a devizás forgatási célú értékpapírokkal kapcsolatos árfolyamnyereség, illetve -veszteség összegét. Az átfutó[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2011. június 7.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 2914
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,