Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott passzív társadalombiztosítási ellátás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: "Passzív" társadalombiztosítási ellátások beszámíthatósága közszolgálati jogviszonyban töltött időbe

Kérdés: Egyik dolgozónk 1984. május 1-jétől dolgozik polgármesteri hivatalunknál. A besorolás alapjául szolgáló közszolgálati jogviszonyban töltött idő számításánál figyelembe kell-e venni az alábbi időtartamokat?
1981. 07. 01.-1981. 09. 03. passzív TGYÁS,
1981. 09. 04.-1982. 04. 04. passzív GYES,
1982. 05. 25.-1984. 01. 15. passzív GYES.
Részlet a válaszból: […]jogviszonyban állt, de nem terhelte munkavégzési kötelezettség, azt akkor kell beszámítani, ha időtartama a 6 hónapot nem haladta meg. Ha ezen időtartam megszakítás nélkül a 6 hónapot meghaladta, abból 6 hónapot kell figyelembe venni. Kivétel azonban ez alól - többek között - a tizennégy éven alul gyermek ápolására, gondozására igénybe vett fizetés nélküli szabadság (TGYÁS, GYED, GYES ideje), melyet teljes egészében be kell számítani. Ezen szabályok azonban csak a jogviszony fennállásának ideje alatt irányadók, tehát akkor, ha "aktív" ellátásokról van szó, amikor fennáll olyan mögöttes jogviszony, amely egyébként[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2015. június 16.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 3980