Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott székhelyszolgáltatás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Székhelyszolgáltatás igénybevétele kapcsán keletkező bejelentési kötelezettség

Kérdés: 2017. január 1-jétől székhelyszolgáltatás igénybevétele esetén az Art. bejelentési kötelezettséget ír elő az ilyen szolgáltatást igénybe vevő adózók számára. Helyes-e az az értelmezés, mely szerint átmeneti rendelkezés hiányában, az újonnan - a jogszabályváltozás 2017. január 1-jei hatálybalépésétől - megkötött székhelyszolgáltatási megállapodás esetében kell ezt a bejelentést megtenni az adózónak?
Részlet a válaszból: […]e jogviszony keletkezésének - és határozott idejű jogviszony esetén - megszűnésének időpontját. Az említetteken túl az Art. 23. §-ának (1) bekezdése alapján bejelentési kötelezettség terheli azokat az adózókat is, akik/amelyek 2017. január 1-jén vagy azt követően már meglévő székhelyüket székhelyszolgáltatóhoz helyezik át.Figyelemmel arra, hogy a 2017. január 1-jétől előírt bejelentési kötelezettséghez nem kapcsolódik átmeneti rendelkezés, kérdése megválaszolásához álláspontunk szerint a Jat. vonatkozó szabályát kell alapul venni. A Jat. 15. §-a (1) bekezdésének a) pontja kimondja, hogy a jogszabályi rendelkezést - ha jogszabály eltérően[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. március 21.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 4426
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,