Közalkalmazottak tizenharmadik havi illetménye

Kérdés: Ha valaki január 1-jétől július 31-ig dolgozik, és augusztus 1-jétől fizetés nélküli szabadságon van (GYED-et vesz igénybe), milyen időtartam után jár neki a tizenharmadik havi illetmény? Kell-e arányosítani?
Részlet a válaszából: […] A Kjt. általános rendelkezése szerint a közalkalmazott tizenharmadik havi illetményre jogosult, ha a tárgyévben tizenkét hónap jogviszonnyal rendelkezik. Időarányosan jár a tizenharmadik havi illetmény, ha a tárgyévben legalább hathavi közalkalmazotti jogviszony fennáll.A...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2003. február 18.

Tizenharmadik havi jutalom és jubileumi jutalom számítási alapja

Kérdés: A Kjt. 68. §, illetve a 78. §-a a tizenharmadik havi illetmény, illetve a jubileumi jutalom alapjaként a közalkalmazotti illetményt határozza meg. Mely illetményelemek tartoznak bele, illetve melyeket kell figyelmen kívül hagyni a fenti juttatások számításakor?
Részlet a válaszából: […]

A tizenharmadik havi jutalom és a jubileumi jutalom alapjának számításánál nem szabad figyelembe venni a Kjt. szerinti illetménypótlékok és a keresetkiegészítés összegét, valamint a nem rendszeres juttatások összegét sem.

[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2003. január 14.
1
3
4