Start-program keretében megtermelt termények

Kérdés: Önkormányzatunknál a Start-program által megtermelt saját termelésű készletet (zöldségfélék) a polgármesteri hivatalnál működő konyha részére térítés ellenében (piaci áron), vagy térítés nélküli átadással (ingyen) kell átadnunk? Az eddigi években két eljárást követtünk:
1. év: piaci áron adtuk át a terméket a konyhának. Egy ezzel kapcsolatos továbbképzésen azt mondták, hogy ez helytelen, mivel a Start-mintaprogram teljesen állami támogatásból finanszírozott, azt a költséget még egyszer a gyermekétkeztetésnél nem lehet elszámolni (duplikált támogatásfelhasználásra hivatkozva).
2. év: térítés nélkül adtuk át a konyhának (konyha 1 Ft-os áron vette át), ezt az elszámolást a közfoglalkoztatási program ellenőrzője kifogásolta, hogy nem tehettük volna meg az ingyenes átadást, csakis térítés ellenében piaci áron.
Mi a helyes eljárás?
Részlet a válaszából: […] ...indulásakor a fő célkitűzés a foglalkoztatás biztosítása volt, emellett a program azt a célkitűzést fogalmazta meg, hogy a közétkeztetés olcsóbb legyen. Az elsődleges célja a termelésnek az volt, hogy a saját közétkeztető konyha használja fel a terményeket...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2018. február 27.

Közfoglalkoztatás

Kérdés: Közfoglalkoztatott dolgozóink az elmúlt évben voltak egy továbbképzésen, ahol elhangzott, hogy van egy weboldal, ahonnan hasznos tanácsok, nyomtatványok, kimutatások, jogszabályhelyek is elérhetőek. Sajnos nem írták fel az elérhetőséget, és arra sem emlékeznek, hogy kinek a szervezésében volt ez az oktatás. Esetleg Önök ismerik-e ezt a webcímet, vagy van-e bármilyen elérhetőség, ahonnan hasznos dokumentumok, nyilvántartások stb. letölthetőek?
Részlet a válaszából: […] ...termelés esetén figyelembe kell venni a HACCP-s előírásokat, pl. csak fertőtlenített tojás kerülhet közétkeztetést bonyolító konyhára, húsok esetében gondoskodni a megfelelő hűtésről, tárolásról, a maghőmérséklet biztosításáról.Felhívjuk...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2017. november 7.
Kapcsolódó címke: