Önkormányzat saját előállítású mezőgazdasági terményének értéke

Kérdés: Az önkormányzat a saját előállítású mezőgazdasági termény értékét csak önköltségszámítással határozhatja meg, vagy értékelheti piaci alapon is? Esetleg dönthet-e úgy, hogy a mindenkori piaci érték alatt 15%-kal tartja nyilván a készletet?
Ha az önkormányzat termeli meg a terményt, és a saját konyháján (nem külön intézményként működik) használja fel, akkor is kell-e térítésmentes átadás?
Részlet a válaszából: […] ...saját döntés) történő nyilvántartásiérték-meghatározásra nem ad módot.A saját előállítású mezőgazdasági termények belső bizonylat alapján történő átadását az ételt előállító konyha részére a 38/2013. NGM rendelet 1. mellékletének VI. Saját...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2016. november 29.

Közmunkaprogramban termesztett zöldségek értékesítése

Kérdés: Önkormányzatunk közmunkaprogramok során zöldségeket termeszt, melyet helyi piacon értékesít. Szeretnénk ezt szabályosan megtenni, kérem tájékoztatásukat, milyen számviteli és egyéb szabályokat szükséges az értékesítés során betartani?
Részlet a válaszából: […] ...esetében pl. főtermék a szem, melléktermék az ocsú, szalma, szár, csutka.Minden megtermelt és készletre vehető terményről, termékről bizonylatot kell kiállítani.A termőre fordulásig felmerült költségeket évente aktivált saját teljesítményként kell elszámolni az 572...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2016. augusztus 30.