Étkeztetés

Kérdés: Intézményünkben problémát okoz az étkeztetési feladatok személyek közötti megosztása. Kérdésünk lenne, hogy melyek az élelmezéssel foglalkozó munkakörök, a feladatok hol, hogyan kerülnek megírásra, továbbá az élelmezésvezető milyen feladat- és hatáskörrel bír?
Részlet a válaszából: […] ...áruk szakszerű tárolásáért is ő a felelős. A nyersanyag-kiszabás alapján ő adja ki a raktárból a nyersanyagot. Az élelmezési raktár készletének havi felmérése az élelmezési raktáros feladata lehet, a raktári készletért anyagi felelősséggel tartozik.A...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2014. november 4.
Kapcsolódó címke:

Önkormányzat által termelt mezőgazdasági termékek értékesítése

Kérdés: Önkormányzatunk teljes mértékben támogatásból mezőgazdasági termékeket állít elő. Ha a támogatási részt levesszük, az így megtermelt termékek önköltsége nulla lesz. A megtermelt termék (zöldség) egy részét saját konyhának szeretnénk átadni, a megmaradó részt értékesítjük, illetve szociális juttatásként használjuk fel. A konyhát nem az önkormányzat, hanem egy általa alapított költségvetési szerv üzemelteti.
Milyen áron és hogyan adjuk át az így megtermelt zöldségeket (térítésmentesen vagy számlázva)? Hogyan történik ennek a számviteli, könyvviteli elszámolása?
Részlet a válaszából: […] ...(előállítási) érték, atevékenység, a szolgáltatás, valamint a saját előállítású eszközök(immateriális javak, tárgyi eszközök, készletek) egy meghatározott mennyiségiegységére jutó eszközfelhasználás (élőmunka, holtmunka) pénzben kifejezettösszege.A...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2012. július 3.
Kapcsolódó címkék: