Munkahelyi étkeztetés
Kérdés
Az 55241-1 Munkahelyi vendéglátás szakfeladaton lehet-e tervezni és elszámolni azon kiadásokat és bevételeket, amelyek az intézmény dolgozói és az esetleges vendégétkezőkkel kapcsolatosak az alábbi feltételek mellett? Vásárolt élelmezésről van szó. Az étterem és a konyha vagy melegítőkonyha az intézmény épületében van. A szolgáltató bérleti díjat fizet a konyha használatáért. Az energiaköltségeket a szolgáltató fizeti. Vagy az előbbiekben leírt szolgáltatás nem kapcsolódik a Munkahelyi vendéglátás szakfeladat megfogalmazásához, hiszen nem a munkáltató üzemelteti az éttermet? Helyesen gondoljuk-e, hogy a 93093-2 Máshová nem sorolt egyéb szolgáltatási tevékenység szakfeladat fogalom körébe tartozna? Célszerűbb lenne-e csak a saját konyhát üzemeltető intézmények által biztosított dolgozói és vendégétkezéssel kapcsolatos kiadásokat és bevételeket az 55241-1 Munkahelyi vendéglátás szakfeladaton kimutatni?
Megjelent a Költségvetési Levelekben 2006. április 25-én (61. lapszám), a kérdés sorszáma ott: 1355
[…] fizet üzemeltetési költségeket. A kérdésben nem rögzítették, hogy a konyha által beszerzett élelmiszert, meleg ételt szintén a vállalkozó szerzi be, ezek a költségek sem terhelik a költségvetési szervet. Ebben az esetben a költségvetési szervnek nem keletkeznek munkahelyi vendéglátási kiadásai. A konyha és étterem bérletidíj-bevételét és az étkeztetéssel, a bérbeadással kapcsolatos egyéb kiadásokat és egyéb bevételeket nem a 93093-2 Máshová nem sorolt egyéb szolgáltatási tevékenység szakfeladatán kell elszámolni, hanem a 75195-0 Intézményi étkeztetés kiegészítő tevékenységként szakfeladaton. Ezen a szakfeladaton kell megtervezni és elszámolni a kitöltési Tájékoztató szerint: "A szolgáltatótól vagy üzemeltetőtől, az étkezés helyszínétől függetlenül a nem az alaptevékenység keretében szervezett – a költségvetési szerv alapító okirata alapján kiegészítő […]
Jelentkezzen be!
Elküldjük a választ e-mailen*