Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

Ültetvények elszámolása

Szöveg nagyítása Szöveg kicsinyítése Nyomtatás
A válaszadás időpontja: 2007. február 27. (Költségvetési Levelek 75. szám, 1630. kérdés)

Olvasói kérdés Kérem, ismertessék a szőlőültetvény könyveléséhez kapcsolódó főkönyvi és analitikus könyvelési tételeket, az oltvány beszerzésétől a termőre fordulásig!

ÍGY OLVASHATJA A TELJES VÁLASZT...
ha nem előfizetőnk a teljes választ elküldjük e-mailen évente egyszeri alkalommal
...ha látogató: elküldjük e-mailen*
*ingyenes választ
évente csak egyszer küldünk.
Válasz (részlet): […]tervezés, terület-előkészítés, valamint a támberendezés költségeit is. Az ültetvény bekerülési értéke nem tartalmazhatja az ültetvények által elfoglalt földterület és az ültetvény kerítésének értékét, ezeket a földterületek között kell állományba venni. Mindezen szabályok alapján azokat a kiadásokat, költségeket, melyeket az általános szabályok az ültetvények bekerülési értékébe sorolnak, beruházási kiadásként kell elszámolni az 1234. Egyéb építmények vásárlása, létesítése forgalmi számlán, és a 12141. Ültetvények aktivált állományának értéke számlán kell az aktiválás után nyilvántartásba venni. Az ültetvények[…]

Figyelmébe ajánljuk

Egy költségvetési szerv élt a Ket. 153. § (2) bekezdés 11. pontjában szereplő hatóság részéről felmerülő költség mint egyéb eljárási költség megtéríttetésével. A könyvelésben melyik főkönyvi számlára kell könyvelni?

Tovább a teljes cikkhez

Szeretnénk az önök véleményét is megismerni az étkezési utalvány főkönyvi könyvelésben történő elszámolásával kapcsolatban. Önkormányzatunk teljes intézményi körre közbeszerzési eljárást folytatott le az étkezési utalványok beszállítói körére. A...

Tovább a teljes cikkhez

Egyházi intézmény vagyunk. Évekkel ezelőtt áttértünk a kettős könyvvitelre. Az adófolyószámlák akkori egyenlege a főkönyvi számlákra nem került felvezetésre. Tehát a könyvelés és a folyószámlák egyenlege mindig eltér. Milyen könyvelési tétellel lehetne ezt javítani?

Tovább a teljes cikkhez

A 2004. évi tőkeváltozásokat mikor kell átvezetni a 412-1. Előző évek tőkeváltozásai számlára?

Tovább a teljes cikkhez

Ha nem találta meg amit keresett indítson új keresést

Kérdésfeltevés Kérdésfeltevés Nyomtatás Főoldalra Nyomtatás Nyomtatás A lap tetejére A lap tetejére