Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

Fizetés nélküli szabadságot követő keresőképtelenség

Szöveg nagyítása Szöveg kicsinyítése Nyomtatás
A válaszadás időpontja: 2011. október 11. (Költségvetési Levelek 154. szám, 3010. kérdés)

Olvasói kérdés Közoktatásban (középiskolában) dolgozó pedagógus jelenleg fizetés nélküli szabadságon van, tartama egy év, amely hamarosan lejár. A fizetés nélküli szabadság lejártát követően indokolt esetben elmehet-e betegállományba, vagy fel kell vennie a munkát?

ÍGY OLVASHATJA A TELJES VÁLASZT...
ha nem előfizetőnk a teljes választ elküldjük e-mailen évente egyszeri alkalommal
...ha látogató: elküldjük e-mailen*
*ingyenes választ
évente csak egyszer küldünk.
Válasz (részlet): […]§-a alapján mentesül a munkavállaló a munkavégzési kötelezettsége alól, ha keresőképtelen beteg. Más kérdés, hogy a keresőképtelenség időszakára megilleti-e táppénz az érintettet. Jelen esetben a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi LXXXIII. törvény alapján - tekintettel arra, hogy egy éven át szünetelt a biztosítás - nem jár táppénz abban az esetben, ha közvetlenül a fizetés nélküli szabadság lejártát követően[…]

Figyelmébe ajánljuk

A jubileumi jutalomra jogosító időbe beleszámít-e az az időszak, amely alatt a közalkalmazott fizetés nélküli szabadságot kért beteg szülője ápolása miatt?

Tovább a teljes cikkhez

GYED-en levő munkavállalónak adható-e bankköltségtérítés, azaz lakossági folyószámla pénzintézeti költségeinek térítése?

Tovább a teljes cikkhez

Kismama visszajön a gyermek gondozása miatti fizetés nélküli szabadságról. Szükséges lenne újból betanítani, ezért jó lenne, ha egy ideig még nem kezdené meg a szabadsága kivételét. Meddig kell kiadni részére a felgyülemlett, ki nem adott szabadságot?

Tovább a teljes cikkhez

Egy kolléganőnk 1996. augusztus 26-tól folyamatosan áll alkalmazásunkban (első munkahely). 2007. 08. 09-től 2012. 07. 31-ig fizetés nélküli szabadságon volt (férj külszolgálata miatt). 2012. augusztus 1-jével visszajött dolgozni. Mi a helyes fizetésifokozat-besorolása, és mikor...

Tovább a teljes cikkhez

Ha nem találta meg amit keresett indítson új keresést

Kérdésfeltevés Kérdésfeltevés Nyomtatás Főoldalra Nyomtatás Nyomtatás A lap tetejére A lap tetejére