Gazdasági vezetőre vonatkozó képesítési követelmény


7 éve egy kisvárosban a polgármesteri hivatal gazdasági egységének a vezetője vagyok.
A 292/2009. (XII. 19.) Korm. rendelet 18. § (1) bekezdése szerinti előírásoknak megfelelő-e a végzettségem, amennyiben:
- 1996-ban mérlegképes könyvelői (vállalkozási szak) végzettséget,
- 2003-ban főiskolai (személyügyi szervező) végzettséget,
- 2009-ben a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Főiskolai Karán, pénzügyi vállalkozási szak, gazdálkodási menedzsment szakirányú szakján pénzügy-vállalkozási szak gazdálkodási menedzsment szakértő szakirányú végzettséget szereztem?
2003-tól regisztrált könyvviteli szolgáltatási igazolványom van vállalkozási szakterületen. A vezetői feladat ellátásához szükséges-e az államháztartási mérlegképes könyvelői végzettség?


Megjelent a Költségvetési Levelekben 2011. december 13-án (157. lapszám), a kérdés sorszáma ott: 3056

[…] tartozó feladatok ellátása tekintetében szerepelnie kell a számviteli törvény 151. § (3) bekezdése szerinti nyilvántartásban, és rendelkeznie kell a tevékenység ellátására jogosító engedéllyel. Amennyiben tehát a gazdasági vezető felsőoktatásban szerzett szakirányú végzettséggel rendelkezik, nem feltétel, hogy államháztartási irányú mérlegképes könyvelői végzettsége legyen, a regisztrációra vállalkozási szakos mérlegképes könyvelői végzettséggel is sor kerülhet. Az Ámr. 2. §-ának 8. pontja alapján a kormányrendelet alkalmazásában felsőoktatásban szerzett pénzügyi-számviteli végzettségnek minősül a felsőoktatásban gazdaságtudományok képzési területen, vagy a többciklusú képzés bevezetése előtt annak megfelelő egyetemi, főiskolai szakon szerzett végzettség, szakképzettség. Ön 2009-ben a Budapesti Gazdasági Főiskola […]
 
 

Elküldjük a választ e-mailen*

*
*ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.
A *-gal megjelölt mezőket kötelező kitölteni.