Megyei önkormányzat feladatai – "TOP" végrehajtása


A megyei önkormányzat alapfeladata 2012. január 1-jétől jelentősen átrendeződött, a Mötv. 27. §-a alapján területfejlesztési, vidékfejlesztési, területrendezési, valamint koordinációs feladatot lát el. Ez – többek között – a 2014-2020-as európai uniós programozási időszakban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) végrehajtását fogja jelenteni. A 2014-2020. programozási időszakban az egyes európai uniós alapokból származó támogatások felhasználásának rendjéről szóló 272/2014. Korm. rendelet 5. mellékletének 3.8.2.3. alpontja a következőket tartalmazza: "A megyei önkormányzat – a megye területén lévő megyei jogú város járásán kívül – a területén található települési önkormányzatok és területi kiválasztási eljárásrendben kiválasztott projektek esetén a megyei jogú város járásában található települési önkormányzatok esetében is, e rendelet hatálya alá tartozó támogatásból megvalósuló közfeladat fejlesztési projektjei projektmenedzsment tevékenységének, valamint a 3.12.1. pontban foglalt további tevékenységek ellátásában köteles részt venni, ha azt a települési önkormányzat kéri." A leírtak alapján – amennyiben a települési önkormányzat kéri a vonatkozó pályázati típusoknál – köteles önkormányzatunk a projektek elő­készítésében és megvalósításában részt venni, melynek mértéke a Korm. rendelet 5. melléklet 5.12.1 pontja szerint:
- projekt-előkészítés, tervezés 5%,
- a közbeszerzési eljárás lefolytatása 1%,
- projektmenedzsment 2,5%,
a projekt összes elszámolható költségére vetített százalékos arányban.
A leírtak felvetik annak kérdését, hogy abban az esetben, ha önkormányzatunk a fentiekben rögzítettek alapján végzi a vonatkozó feladatokat, az Áfa-tv. 7. §-ának (2) bekezdése szerinti közhatalmi, azon belül közigazgatási jogalkalmazói tevékenységnek minősül-e ez a tevékenység? Ezek a tevékenységek elsősorban humán erőforrást igényelnek, finanszírozásuk jelentős terhet jelent önkormányzatunknak. Általános forgalmi adó fizetése esetén tovább nehezedik pénzügyi pozí­ciónk, tekintettel arra, hogy a befizetendő adóval szemben minimális visszaigényelhető adóval számolhatunk.


Megjelent a Költségvetési Levelekben 2016. február 2-án (223. lapszám), a kérdés sorszáma ott: 4134

[…] tevékenységnek. Az Áfa-tv. 7. §-ának (2) bekezdése példálózó felsorolást is tartalmaz az ezen körbe tartozó tevékenységekről (pl. jogszabályalkotási, igazságszolgáltatási, közigazgatási jogalkalmazói vagy hatósági ellenőrzési tevékenység). Külön említést érdemel, hogy az uniós támogatásokkal összefüggő tevékenységek közül az Áfa-tv. egyeseket {a támogatások elosztásáról való döntési tevékenységet [7. § (2) bekezdés utolsó fordulat], továbbá egyes közreműködő szervezeti tevékenységeket [7. § (3)-(5) bekezdés]} külön közhatalminak nevesít.Általánosságban elmondható, hogy a közhatalmi tevékenység a közhatalommal felruházott szerv vagy személy által, közhatalmi eszközökkel, a jogszabályi keretek között ellátott olyan tevékenységet jelenti, amely különösen jog vagy kötelezettség megállapítására, jogvita eldöntésére, ellenőrzésre, a közhatalmi tevékenységet ellátó szervezetre, illetve azonkívüli személyekre kötelező döntést állapít meg, amelynek állami kényszereszközök útján is érvényt lehet szerezni.Mindemellett kiemelten fontos arra is figyelemmel lenni, hogy kizárólag a közvetlen közhatalom-gyakorlásra irányuló tevékenységek minősülnek közhatalminak. A közhatalmat gyakorló szervezet munkájában közreműködő, de […]
 
Kapcsolódó címkék:  
 

Elküldjük a választ e-mailen*

*
*ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.
A *-gal megjelölt mezőket kötelező kitölteni.