Köztisztviselő illetményének számfejtése, az elszámolás kiadása


A köztisztviselő havonta illetményre jogosult, melyet havonta utólag, egy alkalommal kell elszámolni és kifizetni. A köztisztviselő részére illetményéről részletes írásbeli elszámolást kell adni, hogy a tisztviselő a kiszámítás helyességét, valamint az illetményből való levonások jogcímét és összegét ellenőrizni tudja. Az Áht. alapján a személyi juttatásokkal kapcsolatos számfejtési és kifizetőhelyi feladatok ellátása és a bevallási és befizetési kötelezettségek teljesítése a kincstár által működtetett központosított illetményszámfejtés útján történik.
Mi a teendő abban az esetben, ha a havi bérjegyzéken nem a köztisztviselő kinevezése szerinti, azaz a törvényesen neki járó bruttó illetmény elszámolása szerepel, hanem annál több vagy kevesebb? Ha kevesebbet vagy többet vagyunk kénytelenek utalni, az vitához vezet a munkáltató és a munkavállaló között. Ha a köztisztviselő részére jogszerűen járó bruttó illetménynél magasabb illetmény szerepel az elszámolási jegyzéken, hogyan jár el szabályosan a munkáltató, ha egyértelműen meg tudja állapítani, hogy helytelen az elszámolás?


Megjelent a Költségvetési Levelekben 2016. augusztus 30-án (232. lapszám), a kérdés sorszáma ott: 4279

[…] Ugyanakkor a köztisztviselő jogosultsága szempontjából nem releváns az, hogy hogyan történik az illetmény számfejtése, annak során milyen probléma lép fel például szoftverhibából adódóan. Véleményünk szerint tehát a munkáltatónak – akár helyben történő számfejtéssel – a köztisztviselő részére valóban járó illetményt kellene kifizetni, és az elszámolást is ennek megfelelően módosítani. A központosított illetményszámfejtést, […]
 
Kapcsolódó címkék:  
 

Elküldjük a választ e-mailen*

*
*ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.
A *-gal megjelölt mezőket kötelező kitölteni.