Önkormányzati rendezvény belépőjegye


Önkormányzatunk az ősszel minifesztivált szeretne tartani a kulturális terület dolgozóinak közreműködésével. A rendezvény belépődíjas lenne, ahol belépőket árusítanának elővételben, illetve a helyszínen is. A következő kérdések merültek fel ezzel kapcsolatban:
- Belépőjegyeket hogyan árusíthat az önkormányzat elővételben, illetve a helyszínen (nyugta, pénztárgép, előre nyomtatott sorszámozott belépőjegy stb.)?
- Hogyan tudunk megfelelni mind a számviteli, mind pedig az adózási feltételeknek a jegyárusítás során?
- Az önkormányzat TEÁOR-számai között milyen tevékenységnek kell megjelennie, hogy belépőjegyet árusíthasson, illetve igény esetén számlát állíthasson ki?


Megjelent a Költségvetési Levelekben 2017. november 7-én (251. lapszám), a kérdés sorszáma ott: 4591

[…] forgalmazásáról, használatáról és szervizeléséről, valamint a pénztárgéppel rögzített adatok adóhatóság részére történő szolgáltatásáról szóló 48/2013. (XI. 15.) NGM rendelet 1. sz. melléklete sorolja fel azokat a tevékenységeket TEÁOR-szám szerint, amelyek esetében online pénztárgép szükséges. A 93.29 szerinti m.n.s. egyéb szórakoztatási, szabadidős tevékenységből kizárólag tánctermi, diszkóműködtetési tevékenységhez kötelező online […]
 
Kapcsolódó címkék:  
 

Elküldjük a választ e-mailen*

*
*ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.
A *-gal megjelölt mezőket kötelező kitölteni.