Tankerület vagyonkezelése


Központi költségvetési szerv a vagyonkezelő. A vagyonkezelt ingatlanon a tulajdonos (önkormányzat) végzett felújítást, amely számviteli elszámolására vonatkozóan a következő kérdéseink vannak:
1. A tulajdonos önkormányzat európai uniós forrásból (TOP) finanszírozta az általunk vagyonkezelt épületen elvégzett felújítást. 2020. június hónapban kaptunk egy levelet az önkormányzattól, amelyben azt kéri, hogy 2020. 01. 01. napjával aktiváljuk rá az épületre a felújítás összegét, mivel az önkormányzatnak nincs lehetősége erre.
2. Alapesetben mikor és milyen dokumentáció alapján történhet meg szabályosan a felújítás összegének átadás-átvétele az önkormányzat és a tankerület között?
3. A kapcsolódó időbeli elhatárolást az önkormányzat veszi fel a könyveibe?


Megjelent a Költségvetési Levelekben 2020. október 13-án (298. lapszám), a kérdés sorszáma ott: 5307

[…] dokumentumok a felújítás főkönyvi és analitikus elszámolását alátámasztó bizonylatok, illetve a tárgyi-eszköz-karton. Véleményünk szerint a vagyonkezelési szerződés módosítása is indokolt. Javasoljuk a meglévő vagyonkezelési szerződést is átnézni, hogy abban rendelkeztek-e arról, hogy esetleges jövőbeni beruházás, felújítás esetén mi legyen az eljárásrend.3. Az önkormányzat utólagosan, de a költségvetési éven belül értesítette a tankerületet a végrehajtott felújításról, így ez véleményünk szerint a hibás, hiányos könyvelés éven belüli javításaként értelmezhető. A vagyonkezelésbe vételt, üzembe helyezést a hibafeltárásnak, vagyis az önkormányzattól kapott értesítés kézhezvétele, a tudomásra jutás időszakának könyvelése keretében kell elszámolni, de az analitikus nyilvántartásban a nyilvántartásba vételt és az üzembe helyezést a tényleges időponttal szükséges rögzíteni, és az értékcsökkenés, valamint a halasztott bevétel feloldásának […]
 
Kapcsolódó címkék:  
 

Elküldjük a választ e-mailen*

*
*ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.
A *-gal megjelölt mezőket kötelező kitölteni.