Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

8 találat a megadott Erzsébet-utalvány tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Gyermekvédelmi Erzsébet-utalvány felhasználhatósága

Kérdés: A gyermekvédelmi Erzsébet-utalvány felhasználásánál jogosan köti-e ki az üzlet, hogy legalább 1 db iskolai felszerelést (vonalzó, radír) stb. kell vásárolni? Más üzletben viszont nem engedték a csomagolópapírt, amit bekötőpapírnak szánt a vevő. Nem találok egyértelmű választ kérdésemre az utalványforgalmazó honlapján.
Részlet a válaszból: […]ruházat és tanszer vásárlására használható fel, kizárólag Magyarország területén.Ennek megfelelően nem tehető olyan kikötés, hogy legalább egy darab iskolai felszerelést kell vásárolni az elfogadó üzletben, hiszen az beváltható
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2018. szeptember 25.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 4803
Kapcsolódó tárgyszavak:

2. találat: Erzsébet-utalványra jogosultság

Kérdés: Szeretném megkérdezni, ha egy munkavállaló a főállásában megkapja a havi 8000 forint értékű Erzsébet-utalványt és további munka­viszonyt létesít, vajon a második munkaviszonyában a munkavállalónak nyilatkoznia kell-e, hogy más cégnél is kap-e béren kívüli juttatásként Erzsébet-utalványt? Illetve csak egy helyen, a főállású jogviszonyában kaphatja az Erzsébet-utalvány-juttatást kedvezményes adózással, vagy a második munkahelyen is kaphat Erzsébet-utalványt kedvezményes adózással?
Részlet a válaszból: […]kedvezményes adózását elsődlegesen a munkáltatói-munkavállalói jogviszony alapozza meg. Ugyanakkor a törvény kizárólag a munkáltató oldaláról korlátozza a juttatás értékét, amikor úgy rendelkezik, hogy a munkáltató egy adott munkaviszonyra tekintettel havonta legfeljebb 8 ezer forint értékű utalványt juttathat kedvezményes adózással a munkavállalójának. A SZÉP kártyától eltérően az Erzsébet-utalvánnyal kapcsolatosan nincs olyan feltétel a jogszabályban, amely a munkavállalónál korlátozná egy adott hónapra vonatkozóan a juttatás értékét. Előzőek alapján, ha a munkavállalónak kettő (vagy több) munkaviszonya is van egyidejűleg, akkor mindegyik munkáltatójától kaphat kedvezményes adózás mellett Erzsébet-utalványt. A kedvezményes juttatás lehetősége független attól is,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2015. november 3.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 4070
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

3. találat: Munkahelyi étkeztetés támogatása és Erzsébet-utalvány juttatása

Kérdés: Intézményünk szociális szolgáltatást végez, és a bentlakó ellátottaink, valamint szociális étkezőink részére saját konyha üzemeltetésével biztosítjuk az élelmezést. Munkavállalóink egy része kedvezményes étkeztetésben részesül (munkakörük alapján). Ők az alapanyag 70%-át térítik számla ellenében - a hiányzó részt az intézmény, munkahelyi étkeztetés címén, természetbeni juttatásként biztosítja részükre. Az intézmény 2013-ban valamennyi munkavállalójának egységesen 8 ezer Ft/hó értékben Erzsébet-utalványt biztosított béren kívüli juttatásként. A kedvezményes étkeztetésben lévő munkavállalók intézmény által viselt részét figyelembe kell-e venni az Erzsébet-utalvány biztosításakor, összeadódik-e az adómentesség határának számításában? A KIR rendszerbe a munkahelyi étkeztetés munkáltató által megfizetett részét kell csak felvinni, mint béren kívüli juttatást? Lehet-e a dolgozóknak adott utalvány összege eltérő pl. munkakörök szerint? Figyelembe lehet-e venni a másik béren kívüli juttatás meglétét az adandó utalvány összegénél?
Részlet a válaszból: […]adóéven belül utólagosan adva is) a juttatás alapjául szolgáló jogviszony minden megkezdett hónapjára a havi 8 ezer forintot meg nem haladó rész.Az Szja-tv. lehetővé teszi, hogy a munkáltató a béren kívüli juttatásokra vonatkozó adózási szabályok alkalmazásával ugyanazon időszakra munkahelyi (üzemi) étkeztetést és Erzsébet-utalványt is biztosítson a munkavállaló részére. Tehát abban az esetben, ha a munkavállaló kedvezményesen étkezett, és ezáltal munkahelyi étkeztetésben részesült, még nem zárja ki, hogy ugyanazon időszakra nézve 8 ezer forint/hó értékben (a jogviszony minden megkezdett hónapjára számítva) Erzsébet-utalványt is kapjon azonos közteherfizetés mellett. A személyijövedelem­adó-előírások alapján a kettőt nem kell összeszámítani, és egyszerre is adhatók. Amennyiben van, aki - ezen két juttatásból - csak Erzsébet-utalványt kap, más pedig azonfelül munkahelyi étkeztetésben is részesül, ez személyi jövedelemadó szempontból nem jelent problémát. Ezen juttatások az Szja-tv. 71. §-a alapján minősülnek béren kívüli juttatásnak, ehhez csak az ott leírt juttatási feltételeknek kell teljesülniük.Nem kell tehát mindenki részére egyformán adni, és az sem feltétel, hogy belső szabályzatban rögzítsék, hogy kiknek adják. Ezek ezen juttatások személyi jövedelemadó szempontból történő minősítését nem befolyásolják. Természetesen az sem kizárt, hogy azon személyek, akik már részesültek valamennyi munkahelyi étkeztetésben, az ennek megfelelő összeggel kevesebb Erzsébet-utalványt kapjanak, de az Szja-tv. ilyen feltételt nem[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. szeptember 2.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 3777

4. találat: Év végi ajándékként utalvány juttatása a munkavállalóknak

Kérdés: Év végén, Mikulás-nap, karácsony alkalmából utalványt szeretnénk adni a dolgozóinknak, ajándék- vagy Erzsébet-utalványt. A munkavállalók év közben is részesültek cafeteriajuttatásban, melynek részeként az Erzsébet-utalvány is választható volt. Hogyan, milyen adó és járulék megfizetése mellett tehetjük ezt meg? Van-e korlát az összegre vonatkozóan?
Részlet a válaszból: […]esetében egyenként megnézik, hogy választották-e korábban a cafeteria keretében ezt a juttatást, akkor a leírtak figyelembevételével kell megfizetni a közterheket, tehát értékhatárig az alacsonyabb, a felett a magasabb mértékkel. Ha nem kívánják egyedileg megvizsgálni, hogy ki és milyen értékben kért már az év során ilyen juttatást, akkor mindenki esetében meg kell fizetni a magasabb mértékű, 27%-os egészségügyi hozzájárulást és a 16% személyi jövedelemadót (a juttatás értékének 119%-a után).A munkáltató által a munkavállalónak legfeljebb évi három alkalommal - az erre vonatkozó nyilvántartás vezetése mellett - adott csekély értékű, azaz a minimálbér 10%-át (9800 forintot) meg nem haladó értékű ajándék (pl. meghatározott körben beváltható utalvány) egyes meghatározott juttatásnak minősül, annak értéke után 27%-os egészségügyi hozzájárulást és a 16% személyi jövedelemadót kell fizetni.Egyes meghatározott juttatásnak minősül továbbá a munkáltató által a munkavállalónak az adóévben biztosított[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2013. november 19.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 3580

5. találat: Erzsébet-utalvány, munkahelyi melegétkeztetés és SZÉP kártyára utalt összeg egyidejű juttatása

Kérdés: Önkormányzat fenntartása alá tartozó intézmény a közalkalmazottak részére a munkahelyi melegétkeztetésen túlmenően a havi 8000 Ft-os Erzsébet-utalványt is kifizette. Az éves cafeteriakeret meghatározásakor a munkahelyi étkezést nem vették figyelembe. Mi a helyes eljárás? Az éves 150 000 Ft-os keretbe beletartozik a munkahelyi melegétkeztetés, az Erzsébet-utalvány és a SZÉP kártya vendéglátás alszámlája mindösszesen?
Részlet a válaszból: […]forintot meg nem haladó rész [ideértve a kizárólag az adott munkáltató telephelyén működő munkahelyi (üzemi) étkezőhelyen az említett értékben és célra felhasználható - a munkáltató vagy az étkezőhelyet üzemeltető személy által kibocsátott - utalványt, elektronikus adathordozót is], és/vagybb) Erzsébet-utalvány formájában juttatott jövedelemből (az adóéven belül utólagosan adva is) a juttatás alapjául szolgáló jogviszony minden megkezdett hónapjára a havi 8 ezer forintot meg nem haladó rész;c) az adóévben Széchenyi Pihenő Kártyaca) szálláshely alszámlájára utalt, kormányrendeletben meghatározott szálláshely-szolgáltatásra felhasználható - több juttatótól származóan együttvéve - legfeljebb 225 ezer forint támogatás;cb) vendéglátás alszámlájára utalt, melegkonyhás vendéglátóhelyeken (ideértve a munkahelyi étkeztetést is) kormányrendeletben meghatározott étkezési szolgáltatásra felhasználható - több juttatótól származóan együttvéve - legfeljebb 150 ezer forint támogatás;cc) szabadidő alszámlájára utalt, a szabadidő-eltöltést, a rekreációt, az egészségmegőrzést szolgáló, kormányrendeletben meghatározott szolgáltatásra felhasználható - több juttatótól származóan együttvéve - legfeljebb 75 ezer forint támogatás.A 150 ezer forintos adóévi keret a SZÉP kártya vendéglátás alszámlára vonatkozik. Az említett juttatások együttesen az évi 500 ezer forintot (vagy annak a jogviszony időtartamával arányos részét) nem haladhatják meg ahhoz, hogy béren kívüli juttatásként adózhassanak.Az Szja-tv. 70. §-ának (4) bekezdése rendelkezik a béren kívüli juttatások éves keretösszegéről. E szerint egyes meghatározott juttatásnak minősül a munkáltató által a munkavállalónak, valamint a munkavállalóra tekintettel[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2013. november 19.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 3563
Kapcsolódó tárgyszavak: , , ,

6. találat: Erzsébet-utalvány utáni közterhek

Kérdés: Intézményünk a 2012. decemberre járó Erzsébet-utalványokat 2013. január elején osztotta ki a munkatársaknak. Helyesen gondoljuk-e, hogy a kiosztott utalványok után még a 2012. évi szabályoknak megfelelően kellett a közterheket megfizetni, és így kellett volna bevallani is? A 08-as bevallásba azonban nem lehetett 10 százalékos ehót beírni. Esetleg egy másik sorban kellett volna feltüntetnünk a 10 százalékos eho összegét?
Részlet a válaszból: […]2013. január 1-jétől hatályos szabályok szerint kell a személyi jövedelem­adót és az egészségügyi hozzájárulást (eho) is megfizetni. A béren kívüli juttatásokat terhelő eho mértéke a 2012. évi 10 százalékról - átmeneti rendelkezés nélkül - 2013. január 1-jétől
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2013. március 19.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 3393
Kapcsolódó tárgyszavak:

7. találat: Munkavállalónak ki nem adott Erzsébet-utalvány elszámolása

Kérdés: Polgármesteri hivatalunk házipénztárba bevételezte a fel nem használt, dolgozó részére ki nem adott Erzsébet-utalványt. Kérem a könyvelésével kapcsolatos segítségüket.
Részlet a válaszból: […]utalványok számolhatók el, melyeket a dolgozók átvettek.A pénztárban lévő utalványokat egyéb készletként kell bevételezni, és a könyvviteli mérlegben kimutatni.Természetesen ezt csak akkor kell végrehajtani, ha 2013-ban az Erzsébet-utalvány még felhasználható.Ha az érvényességi időpontja lejárt, akkor az utalványokat vagy vissza
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2013. március 19.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 3384
Kapcsolódó tárgyszavak:

8. találat: Erzsébet-utalvány nyilvántartása

Kérdés: Hogyan célszerű nyilvántartani az Erzsébet-utalványt? Eddig mi a szigorú számadású nyomtatványok között vezettük a saját dolgozóinknak. Bevezetésre kerül azonban, hogy a segélyeket is ebben a formában fizetjük ki, ezeket az utalványokat hogyan kell nyilvántartani, elég-e egy átvételi lista, vagy ezeket is be kell venni a szigorú számadású nyomtatványok közé?
Részlet a válaszból: […]összegéből ötezer forintot természetben, fogyasztásra kész étel vásárlására felhasználható Erzsébet-utalvány formájában kell nyújtani.Az Erzsébet-utalvány nyilvántartására és átadására ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a saját munkavállalóknak cafeteria keretében történő béren kívüli juttatás esetében. Azaz szigorú számadású nyomtatványként kell nyilvántartani, a magánszemélyek részére történő átadást pedig átvétellel kell[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2013. január 8.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 3337
Kapcsolódó tárgyszavak: ,