Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

4 találat a megadott GYED extra tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: "GYED extra" IV. ikergyermekek esetén

Kérdés: Ikergyermekeimet várom, 2014. márciusra vagyok kiírva. Igaz, hogy utánuk már 3 éves korukig kaphatom a GYED-et?
Részlet a válaszból: […]megfelelő időtartam lejártát követő naptól meghatározott ideig járó gyermekgondozási díj időtartamának lejártát követően további egy évig jár. Azaz ha Önnek az ikergyermekei után kétéves
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. január 28.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 3624
Kapcsolódó tárgyszavak:

2. találat: "GYED extra" III. egyidejűleg járó ellátások

Kérdés: A kisfiam 16 hónapos, a következő babát áprilisra várjuk. A TGYÁS megállapítása után is járni fog részemre a GYED?
Részlet a válaszból: […]egyik gyermeke után jogosult terhességi-gyermekágyi segélyre vagy gyermekgondozási díjra, akkor a másik gyermeke jogán járó terhességi-gyermekágyi segélyt vagy gyermekgondozási díjat egy­idejűleg is igénybe veheti.Az átmeneti szabályok alapján ezen rendelkezéseket a 2013. december 31-ét követően született újabb gyermek születését megelőzően utolsóként született gyermek jogán megállapított gyermekgondozási díjra, illetve a 2013. december 31-ét követően született újabb gyermek születését megelőzően 2014. január 1-je előtt született gyermek jogán megállapított gyermekgondozási támogatásra is alkalmazni kell. (Egyéb, átmeneti[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. január 28.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 3623
Kapcsolódó tárgyszavak:

3. találat: "GYED extra" II. GYED melletti korlátlan munkavégzés

Kérdés: 2013. november 25-ével állapították meg részemre a GYED-et. 2014-től én is elmehetek dolgozni napi 8 órás munkaviszonyba? Ebben az esetben akkor is jár a GYED, ha beadom bölcsődébe a gyermekemet?
Részlet a válaszból: […]keresőtevékenységeket illetően - csak a szerzői jog védelme alatt álló alkotásért járó díjazás és a nevelőszülői foglalkoztatási jogviszonyban végzett tevékenységért járó díjazás mellett folyósítható a GYED. Az átmeneti rendelkezések alapján a keresőtevékenység korlátlan folytatásának lehetősége a gyermek egyéves kora után a 2014. január 1-jét megelőzően megállapított gyermekgondozási díjakra is érvényes, tehát Ön is dolgozhat 8 órás munkaviszonyban 2014. január 1-jétől.Nem[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. január 28.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 3622
Kapcsolódó tárgyszavak:

4. találat: "GYED extra" I. "diplomás GYED"

Kérdés: Negyedéves vagyok egyetemen, és jelenleg terhes. A szülés várható napja 2014. július 15. 2014-től már nemcsak GYES-re, hanem GYED-re is jogosult lehetek? Mennyi ennek az összege?
Részlet a válaszból: […]állampolgára, és- a szülés időpontjában rendelkezik magyarországi bejelentett lakóhellyel.A "diplomás GYED" a gyermek születésének napjától a gyermek egyéves koráig jár."Diplomás GYED-re" a jogosultsági feltételeknek megfelelő vér szerinti apa is jogosult lehet, ha a szülő nő meghal, vagy a "diplomás GYED-re" vonatkozó jogosultsági feltételek valamelyikének nem felel meg, és az általános szabályok szerint GYED-re nem jogosult. A vér szerinti apa részére a gyermekgondozási díj a jogosultsági időből igénybe nem vett időszakra jár, de legfeljebb a gyermek egyéves koráig.A "diplomás GYED" havi összegea) a felsőfokú alapképzésben, felsőfokú szakképzésben vagy felsőoktatási szakképzésben, valamint a szakirányú továbbképzésben részt vevő hallgató esetén a jogosultság kezdőnapján érvényes kötelező legkisebb munkabér,b) a mesterképzésben, egységes, osztatlan képzésben vagy doktori képzésben részt vevő hallgató esetén a jogosultság kezdőnapján érvényes garantált bérminimum70 százaléka.Ha a "diplomás GYED-re" jogosult személy a szülés napján biztosított, és rendelkezik legalább 180 naptári napi jövedelemmel, az ellátás összegét az Ebtv. 48. §-ának (3) bekezdése alapján kell kiszámítani azzal, hogy az ellátás összege nem lehet kevesebb az Ebtv. 42/E. §-a (5) bekezdésének a), illetve b) pontjában meghatározott összegnél, valamint[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. január 28.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 3611
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,