Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott könyvvásárlási utalvány tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Szavalóverseny nyereményének adója

Kérdés: A művelődési központ szavalóversenyt rendezett. A részt vevő gyerekek könyvutalványban részesültek, 2015. január hónapban. A munkáltatónak kell-e járulékot fizetni az utalványok után? 2 gyerek 10 000 forintos, a többi gyerek 5000 forintos utalványt kapott.
Részlet a válaszból: […]2012. évben megszűnt.Az Szja-tv. 69. §-a (1) bekezdésének j) pontja alapján adóköteles természetbeni juttatásnak minősül az ingyenesen vagy kedvezményesen átadott termék, nyújtott szolgáltatás révén juttatott adóköteles bevétel, ha az a kifizető által nyilvánosan, bárki számára azonos feltételekkel meghirdetett vetélkedő, verseny díja, és nem tartozik a nyereményből származó jövedelemre irányadó rendelkezések hatálya alá.A "bárki" feltételnek megfelel, ha az adott település iskolásai részére rendezett szavalóversenyen a település iskolásai közül bárki részt vehet, aki akar.A verseny, vetélkedő nyereménye csak abban az esetben minősül természetbeni juttatásnak, ha az termék vagy nyújtott szolgáltatás. Megfelel a feltételnek az is, ha a nyeremény olyan utalvány, készpénz-helyettesítő fizetési eszköz, amelyről megállapítható, hogy az mely termékre, szolgáltatásra, vagy milyen termék- vagy szolgáltatáskörben használható fel, és egyebekben a juttatás körülményei megfelelnek az Szja-tv.-ben a természetbeni juttatásokra vonatkozó rendelkezésekben foglaltaknak. Tehát ha az utalvány például könyvutalvány, akkor az megfelel a természetbeni juttatásnak.Amennyiben a vetélkedő, verseny megfelel a felsorolt[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2015. március 17.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 3923
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

2. találat: Tanulók részére adott könyvvásárlási utalvány

Kérdés: Az Szja-tv. 1. számú mellékletének 8.22. pontja szerint adómentes az a juttatás, amelyet az államháztartás - a juttatás forrása alapján akár közvetetten is - valamely alrendszeréből a közoktatásban vagy hasonló képzésben részt vevő gyermek, tanuló a tanulmányi kirándulás, táborozás, tanulmányi verseny alkalmával kap (ideértve az iskolai könyvjutalmat is). A gyermekeknek adott könyvvásárlási utalványt a személyi vagy a dologi kiadások között kell elszámolni?
Részlet a válaszból: […]kötelezettsége, ebből következően nem kell bérszámfejteni, illetve a Kincstár részére jelenteni. Mindez azt is jelenti, hogy nem fog megjelenni a bérfeladáson, tehát nem könyvelhető a személyi kiadások között, mivel akkor nem egyeznének a kincstári feladással. A közoktatásban részt
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2015. február 3.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 3888
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,