Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott mankópénz tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Mankópénz

Kérdés: Idősek otthona pénztárosa vagyok. Havonta kb. 20 millió Ft a pénztár forgalma. Az alapilletményen kívül jár-e részemre valamilyen pótlék?
Részlet a válaszból: […]Kjt. 75. § (1) bekezdése alapján ugyanis van arra lehetőség, hogy az ágazati miniszter a szakmai sajátosságokra tekintettel további - a hivatkozott törvényben nem szabályozott - illetménypótlékot állapíthasson meg. Ha megvizsgáljuk a konkrét ágazati rendeleteket, azt tapasztaljuk, hogy igen széles a skála a tekintetben, hogy milyen foglalkozási ágakban, milyen jogcímen kerülhet sor a törvényben meghatározottakon túl további pótlékok megállapítására. Ilyen pl. a 44/1997. (III. 12.) Korm. rendelet, mely az ipari, kereskedelemi és idegenforgalmi ágazatban biztosítja a pótlék megállapításának lehetőségét, ha a közalkalmazott pénz-, illetve értékkezeléssel és -megőrzéssel összefüggő tevékenysége havonta legalább a teljes munkaidejének a felét eléri, és munkakörébe legalább havi 2,5 millió forint összegű készpénzforgalom bonyolítása tartozik. Megemlíthetjük még a 17/1993. (VI. 18.) PM rendeletet, mely a Kjt.-nek a pénzügyminiszter ágazati irányítása alá tartozó szerveknél történő végrehajtásáról szól. Ennek előírása szerint a kinevezése alapján értékkezelést, pénzkezelést végző, valamint a pénztáros közalkalmazottat a pótlékalap 25-100 százalékának megfelelő értékkezelési pótlék illeti meg. A[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. december 13.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 1253
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

2. találat: Mankópénz

Kérdés: Jár-e ún. mankópénz a köztisztviselőnek, aki a pénztárosi teendőit pénzügyi előadóként, egyéb teendői mellett látja el? Egy polgármesteri hivatalban dolgozom. Feladataim közé tartozik többek között a pénztár kezelése is. A hivatalban rendelet vagy szabályzat nincs a mankópénzzel kapcsolatban. A mankópénz adható, vagy kötelező juttatás-e egy költségvetési intézményben?
Részlet a válaszból: […]nem szabályozott - illetménypótlékot állapíthasson meg. Ha megvizsgáljuk a konkrét ágazati rendeleteket, azt tapasztaljuk, hogy igen széles a skála a tekintetben, hogy milyen foglalkozási ágakban, milyen jogcímen kerülhet sor a törvényben meghatározottakon túl további pótlékok megállapítására. A kérdésben felvetett "mankópénz" mint pénzkezelési, illetve értékkezelési pótlék jelenik meg egyes ágazati miniszteri rendeletekben. Ilyen pl. a 44/1997. Korm. rendelet, mely az ipari, kereskedelemi és idegenforgalmi ágazatban biztosítja a pótlék megállapításának lehetőségét, ha a közalkalmazott pénz-, illetve értékkezeléssel és -megőrzéssel összefüggő tevékenysége havonta legalább a teljes munkaidejének a felét eléri, és munkakörébe legalább havi 2,5 millió forint összegű készpénzforgalom bonyolítása tartozik. Megemlíthetjük még a 17/1993. PM rendeletet, mely a Kjt.-nek a pénzügyminiszter ágazati irányítása alá tartozó szerveknél történő végrehajtásáról szól. Ennek előírása szerint a kinevezése alapján értékkezelést, pénzkezelést végző, valamint a pénztáros közalkalmazottat a pótlékalap 25-100%-ának megfelelő értékkezelési pótlék illeti meg. A sort még folytathatnánk néhány speciális szakterület bemutatásával, ahol szintén az ágazati miniszter rendelkezik a kérdésről. A Ktv. hatálya alá tartozó közszolgálati jogviszony esetében is az Mt.-hez hasonló szabályozást, illetve annak hiányosságát[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. július 19.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 1137
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,