Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott mobiltelefon-feltöltés tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Munkavállalónak juttatott mobiltelefon-feltöltőkártya adókötelezettsége

Kérdés: Munkatársunk munkaköre és feladatai megkövetelik az állandó elérhetőséget és esetenként az ügyintézést. Lehetséges-e az intézmény által juttatott mobiltelefon-feltöltőkártya adómentessége, ha a dolgozó nyilatkozik arról, hogy csak a munkájához használja azt?
Részlet a válaszból: […]által kiadott részletes híváslistával igazolható. A magánszemély nyilatkozata ebből a szempontból nem bizonyító erejű, igazolásként nem fogadható el. Az előfizetéses mobiltelefonok esetében részletező számlát lehet kérni, amely hívásonként tartalmazza a telefonbeszélgetések díját. Az úgynevezett feltöltőkártyás mobiltelefonok esetében sem elegendő a kártya megvásárlásakor kapott számla, emellett részletes híváslistát kell kérni a szolgáltatótól. Tekintettel arra, hogy a híváslistáért felszámított díj a feltöltőkártya értékéhez képest magas, hosszabb távon valószínűleg gazdaságosabb, ha előfizetéses mobiltelefont kap a dolgozó. Amennyiben részletes telefonszámlával, vagy feltöltőkártya esetén részletes híváslistával nem igazolt a telefon kizárólagos hivatali célú használata, akkor a juttatás adóköteles. Ugyancsak adóköteles a részletes számla (kimutatás) alapján megállapítható magáncélú beszélgetések díjának[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2003. augusztus 5.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 401
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: