Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

6 találat a megadott műszakpótlék tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Műszakpótlékra jogosultság

Kérdés: Az Mt. előírásai alapján, ha a munkavégzésre 18 és 6 óra közötti időszakban kerül sor, akkor 30%-os műszakpótlék illeti meg a munkavállalót. Akinek a munkaidő-beosztása reggel 7 órától másnap reggel 7 óráig szól, annak a műszakpótlékot a fenti szabály értelmében 18 órától 6 óráig (12 órára) számoljuk? Felmerült az a számítási mód is, hogy reggel 7-15 óráig tartó (8 óra) munkaidőn felül már jár a műszakpótlék. Melyik módszerrel számoljuk el helyesen munkavállalóink műszakpótlékra jogosult óraszámát?
Részlet a válaszból: […]tizennyolc és hat óra közötti időtartam alatt történő munkavégzés esetén 30%-os mértékben -, ha a beosztás szerinti napi munkaidő kezdetének időpontja rendszeresen változik. A változást rendszeresnek kell tekinteni, ha havonta a beosztás szerinti napi munkaidő kezdetének időpontja a munkanapok legalább egyharmada esetében eltér, valamint a legkorábbi és a legkésőbbi kezdési időpont között legalább négy óra[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. október 14.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 3811
Kapcsolódó tárgyszavak:

2. találat: Műszakpótlékra való jogosultság szociális ágazatban

Kérdés: 2012. július 1-jétől hogyan alakul a műszakpótlék a szociális ágazatban? Beosztás reggel 7-től este 7-ig, este 7-től reggel 7-ig mindig azonos kezdettel, megszakítás nélküli beosztással.
Részlet a válaszból: […]műszakpótlékra való jogosultsághoz a munkavállalónak rendszeresen (tehát havonta legalább a munkanapok egyharmadában) más és más időpontban kell elkezdenie a napi munkaidő teljesítését, méghozzá úgy, hogy ezek közül a legkorábbi és a legkésőbbi kezdés időpontja között legalább négy óra különbség legyen. Amennyiben a munkavállaló minden munkanapján reggel héttől este hétig dolgozik, részére nem jár műszakpótlék, ahogyan akkor sem, ha mindig este héttől reggel hétig szól a beosztása. Ez utóbbi esetben viszont az Mt. 142. §-a alapján 15% éjszakai pótlék jár az éjszakai munkavégzésre (este 22 óra és reggel 6 óra között), ha a munkavégzés tartama az egy órát meghaladja. Ha az érintett beosztása az elmondottak szerint rendszeresen változik, azaz nappalos és éjszakás beosztásban egyaránt dolgozik, részére jár műszakpótlék az este 18 és reggel 6 óra közötti időszakra. A műszakpótlékban részesülő munkavállalónak éjszakai pótlék viszont már nem jár.Az Mt. 298. §-ának (4) bekezdése úgy rendelkezik, hogy - ágazati, szakmai sajátosságokra tekintettel - e törvény rendelkezéseitől eltérhet. A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (szociális törvény) 94/L. §-ának (6) bekezdése úgy rendelkezik, hogy a szociális intézményben, illetve szociális szolgáltatónál munkaviszonyban, közalkalmazotti jogviszonyban foglalkoztatott személynek, ha a beosztás szerinti napi munkaidejének kezdő időpontja rendszeresen változik, a tizennégy és tizennyolc óra közötti időtartam alatt történő munkavégzés esetén 15% bérpótlék jár, ha a[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2012. szeptember 18.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 3269
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

3. találat: Műszakpótlékra való jogosultság az új Mt. szerint

Kérdés: Az új Munka Törvénykönyve alapján a munkavállaló csak akkor jogosult műszakpótlékra, ha a munkáltató tevékenysége több műszakos, és a munkavállaló beosztás szerinti napi munka­idejének kezdő időpontja rendszeresen változik, vagy akkor is, ha csak az utóbbi feltétel teljesül? Ha ez utóbbi a helyes, akkor ez azt jelenti, hogy ha a tevékenység nem több műszakos, akkor is járhat műszakpótlék?
Részlet a válaszból: […]ugyanakkor módosított a műszakpótlékra való jogosultság feltételén, és így - az Mt. 141. §-a alapján - nem feltétele a műszakpótlék kifizetésének, hogy a munkáltató tevékenysége több műszakos legyen. A munkavállalónak akkor jár - a 18 és 06 óra közötti időtartam alatt történő munkavégzésre - műszakpótlék (30%), ha a beosztás szerinti napi munkaideje kezdetének időpontja rendszeresen változik. A változás akkor minősül rendszeresnek,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2012. augusztus 28.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 3249
Kapcsolódó tárgyszavak:

4. találat: Műszakpótlék szabályainak változása az új Munka Törvénykönyvében

Kérdés: A Munka Törvénykönyvében a folyamatos műszakpótlék változott-e? Hírek szerint igen, de a törvényben nem találjuk a változást. Bölcsődei gondozónőkről van szó, akik 7-13-ig és fél 10-től 18 óráig dolgoznak. A 14-18 óra közötti időszakra jár-e műszakpótlék?
Részlet a válaszból: […]és a több műszakos működés fogalmát is. Az új Munka Törvénykönyve 141. §-a szerint a több műszakos tevékenység keretében foglalkoztatott munkavállalónak 30% műszakpótlék jár, ha a beosztás szerinti napi munkaideje kezdetének időpontja rendszeresen változik. A műszakpótlék a tizennyolc és hat óra közötti időtartam alatt történő munkavégzésre jár, illetve abban az esetben, ha a munkavégzés időtartama csak részben esik erre az intervallumra, akkor a dolgozót a pótlék arányosan illeti meg. Ezzel együtt azonban azt is figyelembe kell venni, hogy az új Mt. 90. §-ának b) pontja alapján a munkáltató tevékenysége[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2012. március 20.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 3127
Kapcsolódó tárgyszavak:

5. találat: Műszakpótlék

Kérdés: Intézményünk 2 portást foglalkoztat hetenkénti váltással délelőtti és délutáni műszakban, egy napon belül egymást váltva. Műszakbeosztásuk: délelőtt 6-14 óráig, délután 13.30-20.30 óráig. Jár-e a dolgozóknak műszakpótlék a délutános műszak után? Ha igen, hány százalék?
Részlet a válaszból: […]ideje meghaladja a munkavállaló napi teljes munkaidejét, és a munkavállalók időszakonként rendszeresen, egy napon belül egymást váltva végzik azonos tevékenységüket. Az Mt. 146. § (2) bekezdése értelmében a több műszakos munkaidő-beosztásban foglalkoztatott munkavállalót délutáni, illetve
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2011. február 22.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 2840
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

6. találat: Bölcsődei gondozónő műszakpótléka

Kérdés: Bölcsődei gondozónők váltott műszakban dolgoznak. A délelőttös műszak 6 órától 14 óráig tart, a délutános műszak 10 órától 18 óráig. A 14 és 18 óra közötti időszakra jár-e műszakpótlék, és az fizethető-e átalány formájában?
Részlet a válaszból: […]váltva végzik azonos tevékenységüket. Délutáni műszak a tizennégy és huszonkét óra közötti időszakban teljesített munkavégzés. A gondozónők esetében fennáll a törvény által szabályozott váltott munkarend, ennek értelmében részükre a tizennégy órától teljesített munkavégzésre műszakpótlékot kell fizetni. A délutáni műszakpótlék mértéke az Mt. 146. § (3) bekezdése értelmében tizenöt százalék. (Abban az esetben, ha a gondozónők nem váltanák egymást, hanem állandó "nappalosként" vagy állandó "délutánosként" végeznék munkájukat, nem valósulna meg a több műszakos munkarend egyik törvényi feltétele - a műszakbeosztás rendszeres váltakozása -, műszakpótlék-fizetési kötelezettség nem keletkezne.) A műszakpótlék fizetése[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. április 28.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 2345
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , , ,