Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott OEP-finanszírozás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Helyi iparűzési adó alapja

Kérdés: Az orvosi tevékenységet végző vállalkozásnál (továbbiakban: bt.) az iparűzési adó alapját képezi-e a vállalkozás egészségügyi szolgáltatásért az Egészségbiztosítási Pénztárral (továbbiakban: OEP) kötött finanszírozási szerződés alapján kapott ellenérték? A bt. szerint az OEP-támogatást a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 77. § (3) bekezdés b) pontja szerint a költségek ellentételezésére a jogszabály által meghatározott szervezettől igényelt támogatásként kell kimutatni, és nem pedig a 72. § (1) bekezdése szerinti nettó árbevételként.
Részlet a válaszból: […]ellenértéknek nevezi a kérdező az OEP-finanszírozást, ezért az Szt. 72. §-ának (1) és (2) bekezdése szerint árbevételként kell kimutatni. Téves a bt.-nek az a megközelítése, miszerint az OEP-finanszírozást költségek ellentételezésére kapja. Az OEP-finanszírozás árkiegészítésnek, az árat közvetlenül befolyásoló támogatásnak minősül. Az egészségügyi szolgáltatónak az általa megkapott teljes ellenértéket tevékenység bevételének kell tekintenie, ideértve az árkiegészítésként kapott OEP-finanszírozást[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2011. december 13.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 3061
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,