Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott rendkívüli felmondás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Rendkívüli felmondás szabályszerűen aláírt és szkennelt változatának e-mailen történő közlése

Kérdés: Jogszerűnek tekinthető-e, ha a rendkívüli felmondást a munkáltató írásba foglalta, a munkáltatói jogkör gyakorlója szabályszerűen aláírta, és utána a céges e-mail-címen közölték (vele párhuzamosan tértivevényes postai küldeményként lakcímre megküldve is) a dokumentumot? A munkáltatói jogkört gyakorló felhívta a munkavállalót, hogy nézze meg az e-mail-fiókját, és igazolja vissza, hogy megkapta a dokumentumot. A munkavállaló ezt meg is tette, utóbb mégis bírósághoz fordult.
Részlet a válaszból: […]SMS-ben felkérte a munkavállalót az MSN használatára, aki belépett, és vissza is igazolta a dokumentum elolvasását, illetve a tartalmának tudomásulvételét is, mivel csak a szabadságának megváltását kérte. Utóbb mégis bírósághoz fordult a munkaviszony jogellenes megszüntetésére hivatkozva. A Kúria kimondta, hogy írásba foglaltnak, és szabályszerűen közöltnek kell tekinteni a fentiek szerint megküldött jognyilatkozatot, azzal a megjegyzéssel, hogy az nem volt vitatott, hogy az egyidejűleg postai úton megküldött és az MSN útján továbbított dokumentumok azonosak.Amennyiben tehát a kérdéses esetben is arról van szó, hogy a rendkívüli felmondás cégszerűen alá lett írva, és azt szkennelt formában küldték meg, akkor az írásba foglaltnak minősül.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2018. november 27.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 4839
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,