Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott számlázóprogram tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Integrált pénzügyi-számviteli program

Kérdés: Önkormányzatunknak integrált pénzügyi-számviteli programja van. Az államháztartási jogszabályok alapján kötelező-e az integrált pénzügyi-számviteli szoftver auditálása független szakértővel, vagy az államháztartási jogszabályok alapján a könyvvizsgálat szerepét betöltő Magyar Államkincstár által? A felhasználó-megbízó fél kezdeményezheti-e az integrált pénzügyi-számviteli program szakmai auditálását?
Részlet a válaszból: […]felelnie a 23/2014. (VI. 30.) NGM rendelet előírásainak.A 2014. július 30-ig hatályos, "a számla, egyszerűsített számla és nyugta adóigazgatási azonosításáról, valamint a nyugta adását biztosító pénztárgép és taxaméter alkalmazásáról szóló" 24/1995. (XI. 22.) PM rendelet előírta, hogy a programot előállítónak, forgalmazónak megfelelőségi nyilatkozatot kellett kiállítania. Jelenleg ilyen előírás nincs. Azonban mind a saját előállítású, mind a vásárolt programnak meg kell felelnie a 23/2014. (VI. 30.) NGM rendelet előírásainak, és a programot használónak bejelentési kötelezettsége van a NAV-hoz.Az NGM rendelet előírja viszont, hogy a számlázóprogram értékesítésekor, rendelkezésre bocsátásakor az értékesítő, rendelkezésre bocsátó köteles a vevő, felhasználó részére átadni, vagy egyéb módon rendelkezésére bocsátani a számlázóprogram fejlesztője által készített felhasználói dokumentációt, valamint tájékoztatnia kell a vevőt, felhasználót a számlázóprogram nevéről és azonosítójáról.A dokumentációnak tartalmaznia kell a számlázóprogram működésére, használatára vonatkozó részletes leírást, és a számlázóprogram valamennyi funkciójának ismertetését. A számlázóprogram kizárólag a dokumentációban szereplő funkciókat hajthatja végre.A számlázóprogram funkcióinak[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2015. május 19.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 3956
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: