Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

3 találat a megadott szolgáltatási szerződés tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Rendezvényszervezésről szóló számla elszámolása

Kérdés: Központi költségvetési szervnek milyen ERA-kódra kellene könyvelni a rendezvényszervezésről szóló számlát?
Részlet a válaszból: […]eseményhez kapcsolódó szolgáltatás, ha az megfelel az Szja-tv.-ben meghatározott fogalomnak, az ott szereplő esemény, rendezvény alkalmával történik. Szóba jöhet még hivatali, üzleti utazáshoz vagy akár egyéb rendezvényhez, eseményhez kötődő vendéglátás (étkezés), így például egy konferencián, továbbképzésen vagy csapatépítő tréningen történő részvételhez kapcsolódóan.Ezek mind egyes meghatározott juttatásnak minősülnek, igaz, az Szja-tv. más-más rendelkezése alapján.K1107. Béren kívüli juttatások rovaton kell elszámolni a foglalkoztatottak részére juttatott, a személyi jövedelemadóról szóló törvény szerinti béren kívüli juttatásokat és egyes meghatározott juttatásokat.K341. Kiküldetések kiadásai rovaton kell elszámolni például a foglalkoztatottak és a választott tisztségviselők belföldi és külföldi kiküldetéseivel kapcsolatos valamennyi, a személyi juttatások között nem elszámolható kiadást, így különösen az utazási és szállásköltségeket, az elszámolható élelmezési és egyéb kiadásokat.K123. Egyéb külső személyi juttatások rovaton[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2018. május 8.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 4713
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

2. találat: Ingatlanközvetítési szolgáltatás igénybevétele költségvetési szerv által

Kérdés: Önkormányzat versenyeztetési értékhatárt el nem érő ingatlanértékesítésre köthet-e megállapodást ingatlanközvetítő irodával, ha igen, milyen formában?
Részlet a válaszból: […]használatában lévő vagyon használatával, védelmével összefüggő feladatok ellátása a gazdasági szervezeten kívül, szolgáltatás megrendelésével is történhet.Ennek megfelelően ingatlanközvetítési szolgáltatás megrendelésére is lehetőség van az általános,
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. július 18.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 4513

3. találat: Tagdíj

Kérdés: Az új Áht. 41. §-a (1) és (2) bekezdésének értelmezéséhez kérem állásfoglalásukat. A fenti paragrafusokban jelzett tiltás vonatkozik azokra az esetekre is, amikor a költségvetési szerv vagy valamely alkalmazottja szakmai tevékenysége, ismerete bővítése érdekében tagdíjat fizet? Legtöbb esetben a tagdíj fejében ingyenes oktatást, kiadványokat kapunk. Amennyiben a tagsági viszony az intézmény dolgozója nevére szól, a munkáltató megtérítheti-e részére a díjat? Ilyen tagdíjfizetések pl.: Magyar Számviteli Szakemberek Egyesülete, HUNGARNET Egyesület, Magyar Kertészeti Tudományos Társaság, Magyar Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Egyesület, Magyar Kémikusok Egyesülete stb., illetve vannak külföldi egyesületi tagságok is.
Részlet a válaszból: […]is születhet. Amennyiben nem a felsorolt szervezetekhez történő csatlakozásról, hanem szolgáltatási szerződés keretében nyújtott oktatásról, szakmai ismeretek bővítéséről, kiadványokról van szó éves tagsági díj keretében, akkor a költségvetési szerv nevére kiállított számla dologi kiadásként kerül elszámolásra. A munkavállalók nevére szóló bizonylat alapján a költségvetési szerv által teljesített tagdíjfizetési kötelezettség a magánszemély jövedelmének minősül. Az adó- és járulékfizetési kötelezettséget a magánszemély és a költségvetési szerv között fennálló jogviszony alapján kell elbírálni. A munkavállaló nevére kiállított számla a kérdéses esetben viszont azért nem elfogadható, mert a szolgáltatási[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2012. május 22.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 3167
Kapcsolódó tárgyszavak: ,