Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott tagdíj áfája tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Szakkörök, klubtagsági díjak áfája

Kérdés: Tárgyi adómentesek, vagy 25%-os adófizetési kötelezettség terheli-e az önkormányzat által fenntartott művelődési házban szervezett szakkörök, körök, klubok tagjai által az intézménynek fizetett tagsági díjakat? Minek minősül a jelképes részvételi díj?
Részlet a válaszból: […]kulturális, szabadidős egyesületek, vagy például az irodalmi és könyvklubok, kertészeti, film-, fotó-, bélyegklubok stb. rendezvényei. A művelődési ház által az előbbiek szerint szervezett szakkörökben, klubokban való tagsági díj ellenértéke tárgyi adómentes szolgáltatásnak minősíthető. (Tájékoztatásul meg kell említeni azt is, hogy a tagdíj adómértéke mindig az érte végzett tevékenység adómértékétől függ. A tagdíjjal szemben ugyanis valamilyen szolgáltatás áll, tehát valamilyen szolgáltatás ellenértékeként funkcionál. Lehetséges ezért, hogy egyes esetekben a tagdíjat 25%-os adómérték terheli.) A jelképes részvételi díj adómértékének megítélése szintén attól függ, hogy milyen rendezvényen való[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2004. február 24.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 613