Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott vagyonnyilatkozat tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettség

Kérdés: A 2007. évi CLII. törvény értelmében kell-e szakközépiskolában a vezetőség tagjainak (közalkalmazotti jogviszonnyal rendelkeznek) és a könyvelőnek vagyonnyilatkozatot tennie? Kötelezettségvállalásra jogosult az intézményvezető és a helyettesei. Ellenjegyzési jogosultsággal a gazdasági vezető, illetve akadályoztatása esetén a könyvelő rendelkezik. A kötelezettségvállalás aláírása csak ellenjegyzéssel lehetséges.
Részlet a válaszból: […]költségvetési vagy egyéb pénzeszköz felett, önkormányzati pénzügyi támogatási pénzkeret felett rendelkezik, állami vagy önkormányzati vagyon gazdálkodásában javaslattételi, döntési, ellenőrzési jogosultsággal bír, úgy fennáll a vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettsége. A kötelezettségvállalásra jogosult intézményvezető és helyettesei a szakközépiskola nevében, feladatainak ellátása, végrehajtása során fizetési vagy teljesítési kötelezettséget vállalnak, szerződéseket, megállapodást kötnek, költségvetési előirányzat terhére vállalnak kötelezettséget, és döntenek a támogatások felhasználásáról, így számukra a vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettség fennáll. Az ellenjegyzéssel bíró gazdasági vezető és könyvelő az előirányzatok felett rendelkezik, meggyőződik arról, hogy a kötelezettségvállalással összefüggő kiadási előirányzat rendelkezésre áll-e. Vizsgálja azt[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2008. augusztus 19.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 2110
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,