Start-program keretében megtermelt termények

Kérdés: Önkormányzatunknál a Start-program által megtermelt saját termelésű készletet (zöldségfélék) a polgármesteri hivatalnál működő konyha részére térítés ellenében (piaci áron), vagy térítés nélküli átadással (ingyen) kell átadnunk? Az eddigi években két eljárást követtünk:
1. év: piaci áron adtuk át a terméket a konyhának. Egy ezzel kapcsolatos továbbképzésen azt mondták, hogy ez helytelen, mivel a Start-mintaprogram teljesen állami támogatásból finanszírozott, azt a költséget még egyszer a gyermekétkeztetésnél nem lehet elszámolni (duplikált támogatásfelhasználásra hivatkozva).
2. év: térítés nélkül adtuk át a konyhának (konyha 1 Ft-os áron vette át), ezt az elszámolást a közfoglalkoztatási program ellenőrzője kifogásolta, hogy nem tehettük volna meg az ingyenes átadást, csakis térítés ellenében piaci áron.
Mi a helyes eljárás?
Részlet a válaszából: […] ...hogy a saját közétkeztető konyha használja fel a terményeket, és csak a felesleges termények értékesíthetők. A program indulásakor az önkormányzat és a főzőkonyhák még szervezetileg nem váltak szét. A?jelenlegi jogszabályi helyzetben az önkormányzat...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2018. február 27.

Szabadtéri színpad használatba adása

Kérdés: Az önkormányzat alapítvány tulajdonában lévő területen 9 évvel ezelőtt szabadtéri színpadot építtetett. Most szeretnénk ezt a színpadot átadni az alapítványnak, cserébe ő karbantartaná, és 20 éven keresztül évi 4 alkalommal ingyenesen az önkormányzat rendelkezésére bocsátaná. Lehetséges-e ilyen szerződést kötni, ha igen, hogyan történik az átadás könyvelése?
Részlet a válaszából: […] ...a gazdasági esemény egy ellenérték fejében történő értékesítés. Ennek következtében az önkormányzatnak meg kell állapítania a szabadtéri színpad piaci értékét. Ezt az értéket a szerződésben rögzíteni szükséges. Ennek fejében fogja az alapítvány a...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2013. július 30.
Kapcsolódó címkék: