Büfé nyitásának feltételei

Kérdés: Egy önkormányzat által alapított költségvetési szerv (intézmény) büfét tervez megnyitni turizmusfejlesztés, az üdülőterületre látogató vendégek igényeinek kiszolgálása céljából. Milyen feltételek szükségesek egy büfé megnyitásához? Milyen engedélyek, bejelentési kötelezettségek és szakmai végzettség kell ahhoz, hogy a büfé szabályszerűen működhessen?
Részlet a válaszából: […] ...(mosogató, főzőtér, vendégtér, WC, raktár), az élelmiszerek tárolását, szükséges hűtők számát, milyen hőfokon kell tárolni az egyes ételeket, mely ételfajtákat kell külön tárolni, a takarítási, rovarirtási stb. rendet a HACCP előírásai szerint kialakítani,...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2023. március 7.
Kapcsolódó címkék:  

Szociális étkeztetés fizetendő áfája és könyvelése

Kérdés: A Költségvetési Levelekben 2007. május 2-án megjelent 1683-as kérdésre adott válasz foglalkozik a szociális alapon nyújtott étkeztetés áfájával. Kérem, hogy az ott leírtakat egészítsék ki azzal, hogyan kell a könyvelésben szerepeltetni a gazdasági eseményt!
Részlet a válaszából: […] ...13. havi illetmény nem jár.[Megjegyzem, hogy a prémiumévek programmal, valamint a különlegesfoglalkoztatási állománnyal kapcsolatos egyes munkáltatói költségekköltségvetési megtérítésének eljárási szabályairól szóló 8/2005. (II. 8.) PMrendelet 1. számú...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2007. május 22.