Munkahelyi étkeztetés támogatása és Erzsébet-utalvány juttatása

Kérdés: Intézményünk szociális szolgáltatást végez, és a bentlakó ellátottaink, valamint szociális étkezőink részére saját konyha üzemeltetésével biztosítjuk az élelmezést. Munkavállalóink egy része kedvezményes étkeztetésben részesül (munkakörük alapján). Ők az alapanyag 70%-át térítik számla ellenében – a hiányzó részt az intézmény, munkahelyi étkeztetés címén, természetbeni juttatásként biztosítja részükre. Az intézmény 2013-ban valamennyi munkavállalójának egységesen 8 ezer Ft/hó értékben Erzsébet-utalványt biztosított béren kívüli juttatásként. A kedvezményes étkeztetésben lévő munkavállalók intézmény által viselt részét figyelembe kell-e venni az Erzsébet-utalvány biztosításakor, összeadódik-e az adómentesség határának számításában? A KIR rendszerbe a munkahelyi étkeztetés munkáltató által megfizetett részét kell csak felvinni, mint béren kívüli juttatást? Lehet-e a dolgozóknak adott utalvány összege eltérő pl. munkakörök szerint? Figyelembe lehet-e venni a másik béren kívüli juttatás meglétét az adandó utalvány összegénél?
Részlet a válaszából: […] ...munkahelyi (üzemi) étkeztetést és Erzsébet-utalványt is biztosítson a munkavállaló részére. Tehát abban az esetben, ha a munkavállaló kedvezményesen étkezett, és ezáltal munkahelyi étkeztetésben részesült, még nem zárja ki, hogy ugyanazon időszakra nézve 8...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2014. szeptember 2.

Béren kívüli juttatások – egységesen, avagy differenciáltan

Kérdés: Adható-e béren kívüli juttatás (például étkezési utalvány, ajándék utalvány, üdülési csekk) nem egységes, hanem differenciált formában?
Részlet a válaszából: […] ...ajándék; nem törvény vagy törvény felhatalmazásaalapján más jogszabály rendelkezése következtében a magánszemélynek ingyenesenvagy kedvezményesen átadott termék, nyújtott szolgáltatás; nem hivatali, üzletiutazáshoz kapcsolódó étkezés vagy más szolgáltatás; nem...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2007. december 18.
Kapcsolódó címke: