Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

Védett korra tekintettel adott végkielégítés

Szöveg nagyítása Szöveg kicsinyítése Nyomtatás
A válaszadás időpontja: 2020. július 14. (Költségvetési Levelek 294. szám, 5230. kérdés)

Kérdés: Iskolánkban a munkavállalók közalkalmazotti jogviszonya a Kjt. 25. §-a (1) bekezdésének d) pontja alapján megszűnik. Aki nem járul hozzá a továbbfoglalkoztatásához, végkielégítésre jogosult. Ennek mértéke nem egyértelmű számunkra, mivel a Kjt. 25/A. §-ának (6) bekezdése szerint a 37. § (2) és (4)-(6) bekezdések alkalmazásával kell megállapítani a végkielégítés mértékét, és a (7) bekezdésben írja a plusz 4 havi átlagkeresetet, ha az öregségi nyugdíjra való jogosultsághoz kevesebb mint 5 év van vissza. A 43 év közalkalmazotti jogviszonnyal rendelkező 63 éves közalkalmazottnak hány hónap végkielégítés jár?

ÍGY OLVASHATJA A TELJES VÁLASZT...
ha nem előfizetőnk a teljes választ elküldjük e-mailen évente egyszeri alkalommal
...ha látogató: elküldjük e-mailen*
*ingyenes választ
évente csak egyszer küldünk.
Válasz (részlet): […]nem rendeli alkalmazni. A Kjt. tartalmaz más hasonló rendelkezést is, ahol viszont a (7) bekezdés alkalmazására is utalnak. Az eltérés a 25/A. §-t illetően feltehetően nem jogtechnikai hiba következménye, mivel az adott rendelkezés hatálybalépésekor sem volt más a bekezdések számozása.Amennyiben a jogszabályi rendelkezések szerint számolják a végkielégítést, akkor a törvényi kötelezettségnek eleget tesznek. Más kérdés,[…]

Figyelmébe ajánljuk

Közalkalmazott 2000. évben jogosult volt a 30 éves jubileumi jutalomra, amit nem kapott meg. Az őt foglalkoztató intézményt - átszervezés során - a fenntartó a mi intézményünkbe olvasztotta be. Az akkori vagy a jelenlegi illetménnyel kell kifizetni a jutalmat? Ki igazolja azt, hogy...

Tovább a teljes cikkhez

Heti 40 órában foglalkoztatott közalkalmazottat rugalmas munkaidőrendszerben szeretnénk alkalmazni. Kell-e a kinevezését módosítani?

Tovább a teljes cikkhez

Új költségvetési intézményként átvett közalkalmazottaink személyi anyagait felülvizsgáltuk. A fizetési fokozat megállapításához a munkanélküli-ellátás időtartamának beszámítására többféle példát láttunk, ezért kétség merült fel:
- jogszerző idő-e az...

Tovább a teljes cikkhez

Az önkormányzatnál 5 éve látom el a folyékonyhulladék-gyűjtés és -szállítás feladatait. Jár-e nekem ezért a veszélyességi pótlék?

Tovább a teljes cikkhez

Ha nem találta meg amit keresett indítson új keresést

Kérdésfeltevés Kérdésfeltevés Nyomtatás Főoldalra Nyomtatás Nyomtatás A lap tetejére A lap tetejére