Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

Reprezentáció, üzleti ajándék kedvező adózása

Szöveg nagyítása Szöveg kicsinyítése Nyomtatás
A válaszadás időpontja: 2021. június 29. (Költségvetési Levelek 309. szám, 5494. kérdés)

Olvasói kérdés A veszélyhelyzeti rendelet június 9-től vezette be a reprezentáció és az üzleti ajándékozás után a szociálishozzájárulásiadó-mentességet. Hogyan kell a júniusi adóbevallást teljesíteni, meg kell osztani a június 9. előtti és utáni időszakot? Az Szja-tv. 70. §-a szerint egyes meghatározott juttatás a hivatali, üzleti utazáshoz kapcsolódó étkezés vagy más szolgáltatás révén a magánszemélynek juttatott adóköteles jövedelem, és a kifizető tevékenységének ellátása érdekében biztosított helyi és távolsági táv-beszélő-szolgáltatás, mobil-telefon-szolgáltatás, továbbá az internetprotokollt alkalmazó beszédcélú adatátvitel-szolgáltatás magáncélú használata címén meghatározott adóköteles jövedelem is. Ezekre nem vonatkozik a szociális-hozzájárulási--adó-kedvezmény?

ÍGY OLVASHATJA A TELJES VÁLASZT...
ha nem előfizetőnk a teljes választ elküldjük e-mailen évente egyszeri alkalommal
...ha látogató: elküldjük e-mailen*
*ingyenes választ
évente csak egyszer küldünk.
Válasz (részlet): […]bekezdései szerinti reprezentáció és üzleti ajándék juttatása után.Az Szja-tv. 70. §-ába tartozó többi egyes meghatározott juttatás, így a kiküldetés keretében adott étkezés, a távbeszélő-szolgáltatás után változatlanul kell szociális hozzájárulási adót fizetni.Mivel a mentesség hónap közben került bevezetésre, a június havi adóbevallásban a június 9-e előtt teljesült reprezentáció és üzleti ajándékok értéke után 15,5 százalék szochót kell fizetni, de az azt követően nyújtott[…]

Figyelmébe ajánljuk

2003. január 1-jétől milyen kedvezményt érvényesíthet az a pedagógus, aki számítógépet vásárol?

Tovább a teljes cikkhez

Helyi önkormányzat vehet-e igénybe szociálishozzájárulásiadó-kedvezményt munkaerőpiacra lépők után?

Tovább a teljes cikkhez

Költségvetési intézmény vagyunk. Több dolgozónk vett igénybe adókedvezményt az elmúlt években befektetési adóhitel címén. Ha az idén visszafizetik, milyen feltételekkel tehetik meg azt?

Tovább a teljes cikkhez

Több dolgozónknak van iskolás gyermeke mellett óvodáskorú gyermeke is. Az óvodai évkezdés is jelentős kiadással jár sok esetben. Adhatunk-e adómentesen iskolakezdési támogatást az óvodás gyermekre tekintettel is, hiszen az óvoda is oktatási intézmény a Ko-tv. szerint.

Tovább a teljes cikkhez

Ha nem találta meg amit keresett indítson új keresést

Kérdésfeltevés Kérdésfeltevés Nyomtatás Főoldalra Nyomtatás Nyomtatás A lap tetejére A lap tetejére