Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott átminősítés tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Belterületbe vonás

Kérdés: Önkormányzatunknak a tulajdonában álló szántóföld belterületbe csatolása céljából földvédelmi járulékot kell fizetnie a földhivatal felé. A termőföld végleges más célú hasznosításáért kell ezt a járulékot megfizetni. A földet a későbbiekben felosztják, közművesítve lesz, és mint telkeket tervezik értékesíteni. Hová kell könyvelni a földvédelmi járulék megfizetését és az ezzel kapcsolatos egyéb felmerülő költségeket (pl. közmű bevezetésének költségei)?
Részlet a válaszból: […]a hatósági díjak. A földvédelmi járulékot a K355. Egyéb dologi kiadások rovaton javasoljuk elszámolni. Az egyéb építmények közé tartoznak a nyomvonalas jellegű építmények, így a különböző közművezetékek. Az ezekkel kapcsolatos olyan kiadásokat, amelyek részei a bekerülési értéknek, beruházásként kell elszámolni, amelyek pedig nem tartoznak a bekerülési értékbe, azokat dologi kiadásként. Az ingatlanok között kell kimutatni az ingatlanokhoz kapcsolódó vagyoni értékű jogokat, például a közművesítéssel összefüggésben megfizetett víziközmű--fejlesztési hozzájárulást, a villamos energia[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2021. február 9.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 5385
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,