Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott baleseti járadék tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Baleseti járadék elszámolása

Kérdés: Költségvetési szervként működő felsőoktatási intézmény volt dolgozójának baleseti járadékot fizet (munkahelyi balesetből kifolyólag). A Magyar Államkincstár folyósítja a volt dolgozónak, amelyet az egyetem térít meg a Kincstár felé. Jól értelmezzük, hogy a K44 vagy esetlegesen a K47-es rovatkódon kell elszámolni? Továbbá abban is kérjük iránymutatásukat, hogy az 5-ös vagy a 8-as számlaosztályon belül milyen főkönyvi számon kell helyesen könyvelni.
Részlet a válaszból: […]következménye, hogy ő vagy megbízottja a reá nézve kötelező munkavédelmi szabályokban foglalt kötelezettségének nem tett eleget, illetőleg ha ő vagy alkalmazottja (tagja) a balesetet szándékosan idézte elő.A baleseti járadékot, bár egészségbiztosítási ellátásnak minősül, az illetékes nyugdíjbizosítási igazgatási szervnél kell igényelni. 2017. november 1-jétől a Magyar Államkincstár jár el központi nyugdíjbiztosítási szervként, az ellátást tehát a Magyar Államkincstár folyósítja, amelyet az egyetem megtérít. A költségvetési szerv által megtérített baleseti járadékot az Áhsz. 15. és 16. melléklete alapján a K355. Egyéb dologi kiadások rovaton javasoljuk elszámolni a költségvetési számvitelben, és a 8435. Különféle egyéb ráfordítások főkönyvi számlán a pénzügyi számvitelben. A K44. rovat véleményünk szerint nem jöhet szóba, mert az a betegséggel kapcsolatos,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2020. június 2.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 5201
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,